Ana SayfaGüncelSancar: Bu belge, emniyetin savcıya nasıl talimat verdiğini açıkça gösteriyor

Sancar: Bu belge, emniyetin savcıya nasıl talimat verdiğini açıkça gösteriyor

HABER MERKEZİ – “Kobani Davası, bir kumpas davasıdır” diye vurgulayan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis grup toplantısında açıkladığı ‘savcılığın dosyada unuttuğu belge’ üzerinden, “Bu belge, emniyetin savcıya talimat verdiğini açıkça gösteriyor” dedi ve ekledi: “TEM, dokunulmazlıkları tanımayın diyor ve kapatma davasının hazırlığını başlatmak istiyor.”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Meclis grup toplantısında gündeme dair konuştu.

26 Nisan’da ilk duruşması yapılacak Kobani Davası’nın iddianamesi için “HDP’ye kapatma davası için hazırlanan iddianame gibi temelsiz” değerlendirmesinde bulunan Sancar, “Her gün yeni bir hamle ile karşılaşıyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar başaramayacaklar” dedi.

“6 yıl önce gerçekleşen olaylar ile ilgili hazırlanmış bir iddianame üzerinden bir dava başlayacak” hatırlatmasında bulunan Sancar, davanın açılması sürecini şöyle anlattı:

Bu dava neden açıldı. 2014 yılında IŞİD, Şengal soykırımından bir ay sonra Kobani’ye saldırdı. Orada başta Kürt halkı olmak üzere yaşayan halkları soykırımdan geçirmek istiyordu. Yeni bir soykırım peşindeydi. Bu saldırılara karşı Türkiye ve bütün dünya ayağa kalkmıştı. Acil çağrılar yapılıyor, protestolar oluyordu. Türkiye halkları ve demokrasi güçleri, bu vahşete ‘dur’ demek ve hükümetin geçişlere izin vermesi için sokakta demokratik gösteri haklarını kullanılıyorlardı. Çözüm süreci devam ediyordu. İmralı görüşmeleri, partimizin heyeti ile hükümet arasında diyalog sürüyordu.

Davanın ‘hukuki bir dava’ olmadığını söyleyen Sancar, “Siyasi bir intikam davasıdır. Kapsamlı bir tasfiye operasyonudur. Yıllardır süren darbe planını yeni ve belki de en önemli kavşağıdır. Bir kumpas davası ile karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

HDP’nin demokratik siyaset yapma hakkının ve Kürt halkının siyasette özne olma iddiasını ortadan kaldırma çabasıdır. Bu kumpas davasının içerisinde hukuk yok, hakikat yok, belge bilgi delil yok. Aynı kapatma davası gibi temelsizdir ve çökmeye mahkumdur bu dava da.

Dava kapsamında yargılanacak siyasetçilerin mahkeme salonlarında tarihi savunmalar yapacaklarını vurgulayan HDP Eşbaşkanı Sancar, “Bütün iddiaları çürütecek yalanları ortaya serecekler. Duruşmalar, hukuksuzluğun yargılandığı gerçek bir adalet hesaplaşmasına dönecek” dedi.

Sancar daha sonra ise dava dosyasından 26.10.2018 tarihli bir belgeyi göstererek, şunları söyledi:

Savcılığın dosyada unuttuğu bu belge, emniyetin savcıya nasıl talimat verdiğini açıkça gösteriyor. TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü), dokunulmazlıkları tanımayın diyor ve kapatma davasının hazırlığını başlatmak istiyor. Hakikat ve adalet mücadelesi yürüten milyonlar bu kumpası çökertecekler.




Önceki Haber
10 yılda 10 kadından biri en az bir kez cinsel şiddete maruz bırakıldı
Sonraki Haber
Mahkeme cinsel saldırıyı 'rıza' savunması ile akladı, fail beraat etti