Ana SayfaToplumsal CinsiyetÜmitcan Uygun’a ‘uyuşturucu’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemi

Ümitcan Uygun’a ‘uyuşturucu’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Ankara’da Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun hakkında ‘uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek’ suçundan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Ankara’da Haziran 2020’de intihar ettiği iddia edilen Aleyna Çakır’ın şüpheli ölümünde baş şüpheli olan Ümitcan Uygun bu konuda yürütülen soruşturmada gözaltına alınıp tüm itirazlara rağmen serbest bırakılmıştı.

Daha sonra iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntüler sosyal medya hesabında yayımlanan Uygun, bunun üzerine 10 Ocak’ta gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Uygun, ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan tutuklanmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, Ümitcan Uygun ile kadın hakkında iddianame düzenlendi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, Uygun ile kadının, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, ‘uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek’ suçunu işledikleri ifade edildi.

İddianamede, Uygun’un görüntülerin eski olduğunu ve kendisi tarafından sosyal medyada paylaşılmadığını söylediği belirtildi.

Ayrıca, kadının uyuşturucuyu Uygun’un temin ettiği yönündeki ifadesi iddianamede yer aldı.

Her iki kişinin de ‘uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek’ suçunda 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Merkez Bankası zorunlu karşılık oranlarını artırdı
Sonraki Haber
Karanlık isim Heysem Topalca TIR kazasında öldü