Ana SayfaGüncelYoğun bakımda kalması gereken Gergerlioğlu hastaneden kaçırılarak tutuklandı

Yoğun bakımda kalması gereken Gergerlioğlu hastaneden kaçırılarak tutuklandı

HABER MERKEZİ – Gözaltına alındığı sırada darp edilen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, kaldırıldığı hastanede anjiyo oldu. Gergerlioğlu’nun bugün yoğun bakımda tutulacağı öğrenildi. Hastaneden görüntüsü paylaşılan Gergerlioğlu, darp ve hakaretlerin polis aracında da sürdüğünü anlattı. Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” dedi.

Hakkındaki hapis cezasının kesinleşmesi üzerine vekilliği düşürülen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün cezaevine götürmek amacıyla Ankara’daki evine polisler tarafından darp edilip, yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Gözaltına alındıktan sonra göğüs ve kalp ağrısı şikayeti nedeniyle hastaneye kaldırılan Gergerlioğlu’ndan gece uzun bir süre haber alınamamıştı.

Bilgi verilmedi

Gergerlioğlu’nun avukatı Bişar Abdi Alınak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor” dedi.

Avukat Alınak, Gergerlioğlu’ya ait darp raporunu da paylaştı.

Raporda, “Sol baş parmak eklem dış yüzünde yırtık, dirsek içi ve boyunda kızarıklık ve nefes darlığı” gibi doktor gözlemleri yer alıyor.

Anjiyo yapıldı 

Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu ise Twitter’dan, “Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak…”, “Babamın anjiyosu yapıldı. Tansiyonunun yüksek olmasından dolayı yoğun bakıma alındı. Bugün yoğun bakımda kalacak. Durumu iyi” paylaşımları yaptı.

Şiddet polis aracında da sürmüş

HDP’li Gergerlioğlu hastanede sedye üzerinde çekilen görüntüsünde yaşananlara şöyle tepki gösterdi: Hakaretler, darp tehditleri, böyle kepazelik olmaz ya. Cezaevinde bir şey olmadı ama kolluktan darp gördüm. Böyle rezalet olmaz. Arabanın içinde beni yumruklamakla tehdit ediyor polis. Nerede görülmüş böyle rezalet. Bana küfürler ediyor.

‘Hastaneden kaçırıldı’

Tedavisi devam eden Gergerlioğlu’nun, yoğun bakım ünitesinden çıkarılarak cezaevine götürüldüğü belirtildi.

Gergeriloğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Babamı hastaneden adeta bir mizansen uygulayarak kaçırdılar” dedi.

Gergerlioğlu babasının nereye götürüldüğünü paylaştı.




Önceki Haber
Yaklaşık bir aydır hastanede yatak arıyordu: Aslı Özkısırlar hayatını kaybetti
Sonraki Haber
Belediyeye alımda aynı manzara: Herkes başarısız, bir tek AKP'li başarılı