Ana SayfaGüncelVan’da asker şiddeti: ‘Adalet olsaydı vurulmayacaktım’

Van’da asker şiddeti: ‘Adalet olsaydı vurulmayacaktım’

HABER MERKEZİ – Van’da askerler tarafından darp edilip, silahla vurulduğunu söyleyen ve hala hastanede tedavisi süren Mehmet Ali Nametoğulları, “Bu şartlar altında dava bile açsam hiçbir şekilde kazanamayacağım biliyorum. Eğer gerçekten adalet olsaydı bugün ben vurulmayacaktım” dedi.

Van’ın İpekyolu ve Özalp ilçeleri arasında bulunan Erçek bölgesinde 6 Şubat tarihinde “dur ihtarına” uymadığı iddiasıyla askerler tarafından vurulduğunu belirten Mehmet Ali Nametoğulları’nın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi Kalp ve Damar Cerrahisi servisindeki tedavisi devam ediyor.

Yaşadıklarını Mezopotamya Ajansı’na anlatan Nametoğulları, 6 Şubat sabah saatlerinde ablasından gelen telefon üzerine yola çıktığını söyledi:

Bana rahatsız olduğunu söyledi. Kendisini hastaneye götürmemi istedi. Durumu acildi. Ben de Erçek askeri kontrol noktasına takılmamak için köy yollarından gitmeyi denedim. O sıra jandarmaların beni takip ettiğini fark ettim. Ben de köyün içine saklanmak için gittim. O sırada bana doğru yaklaştılar ve ‘dur’ ikazı verdiler. Bana ‘yere yat, teslim ol’ dediler.

“Ben de aynısını yaptım. İki el silah havaya sıktılar. Ondan sonra yanıma geldiler” diyerek sözlerini sürdüren Nametoğulları, “Bana hakaret ettiler. Tokat attılar. Bana ‘niye kaçtın’ dediler. Ben de yasak saatlerdeyiz, ceza yememek için köye girdiğimi söyledim. Daha konuşurken o sıra belime silahla sıktılar. Ondan sonrasını da hatırlamıyorum. Pazartesi akşamı yoğun bakım servisinde uyandım” ifadeleriyle maruz bırakıldığı şiddeti anlattı.

‘Hukuksuzluk adaletsizliği işaret ediyor’

Nametoğulları hukuki olarak hakkını arayacağını söyledi, ancak ülkede ‘adalet’ olmadığını da ifade etti:

Burada bir hukuksuzluk var. Orada hakaret etmeden ve silah sıkmadan beni durdurabilirlerdi. O sıra onlara karşı herhangi ters hareketim de olmadı. Bu hukuksuzluk adaletsizliği işaret ediyor. Doğu halkı olarak her sefer bu uygulamalarla karşılaşıyoruz. Bu şartlar altında dava bile açsam hiçbir şekilde kazanamayacağım biliyorum. Eğer gerçekten adalet olsaydı bugün ben vurulmayacaktım.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Melek İpek hakkında 24 yıla kadar hapis istemi
Sonraki Haber
HDK LGBTİ+: Varoluşumuzun yok sayılmasını reddediyoruz