Ana SayfaEğitimYüz yüze eğitime 2 Mart’ta illerin salgın koşullarına göre başlanacak

Yüz yüze eğitime 2 Mart’ta illerin salgın koşullarına göre başlanacak

HABER MERKEZİ – 1 Mart’ta başlaması planlanan yüz yüze eğitimle ilgili olarak Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yeni açıklamaya göre, okullara geri dönülmesiyle ilgili karar 1 Mart’taki kabine toplantısı sonrası il bazlı verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) ikinci aşaması 1 Mart’ta başlaması planlanan yüz yüze eğitim ve sınavlarla ilgili yeni açıklama geldi.

Açıklamaya göre, okullara geri dönülmesiyle ilgili karar 1 Mart’ta Saray’da yapılacak kabine toplantısı sonrası il bazlı verilecek.

Bakanlığın açıklamasına göre iller vaka sayılarına göre risk gruplarına ayrılacak, yüz yüze eğitim ve sınavlar 2 Mart’ta illerin koşullarına göre başlayacak.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, şunlar kaydedildi:

1 Mart’ta eğitim öğretime geçişi planlanan okullarda yüz yüze eğitim ve yapılacak sınavlara, 2 Mart’ta illerin salgın koşullarına göre başlanacak.

1 Şubat 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda, resmi ve özel tüm ana sınıfları, ilkokullar, 8 ve 12. sınıflar ile özel eğitim okul ve sınıflarında 1 Mart itibarıyla yüz yüze eğitime başlanılacağı ve ayrıca illerin salgın koşullarındaki durumlarına bağlı olarak il bazlı kararların da alınabileceği kamuoyuna açıklanmıştı.

Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan “İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası”nın güncellenme takvimi ve Koronavirüs Bilim Kurulunca belirlenen kriterler, 1 Mart Pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı’nda değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha kurullarınca ‘yerinde karar’ uygulamasına bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecek.

1 Şubat’ta alınan kararda, Corona virüsü salgını nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitime kademeli geri dönüşte ikinci aşamanın 1 Mart’ta başlayacağı açıklanmıştı.

Ancak İçişleri Bakanlığı’nın dün yayımladığı genelge ardından son karar için 1 Mart’taki kabine toplantısının bekleneceği belirtilmişti.

Buna göre 1 Mart Pazartesi günü, mevcut kurallar dahilinde okula giden öğrenciler yüz yüze eğitime devam edecek, diğer öğrenciler için alınacak kararlar ise 2 Mart Salı gününden itibaren geçerli olacak. Yani bu öğrenciler 1 Mart Pazartesi günü okula gitmeyecek.

15 Şubat’ta başlayan ikinci dönemde köy okulları ile anaokulları yüz yüze eğitime yeniden geçiş yapmıştı. İlkokullarda tüm sınıf seviyelerinde, 8 ve 12’inci sınıflarda ise 1 Mart’tan itibaren yüz yüze eğitim başlatılacaktı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nevşehir’de kadın cinayeti: Halis Demirtaş, Pınar Can'ı öldürdü
Sonraki Haber
'Azim' ile atan Ay'a bile gider