Ana SayfaGüncelAkar’dan kaza kırıma uğrayan helikopterle ilgili açıklama

Akar’dan kaza kırıma uğrayan helikopterle ilgili açıklama

HABER MERKEZİ – 11 askerin yaşamını yitirmesine sebep olan askeri helikopterin düşmesine ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “İlk bilgilere göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. İncelemelere bugün başlanacak” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün Bingöl’den kalkan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter ile yarım saat sonra irtibatın kesildiğini, kaza kırıma uğraması sonucu Bitlis’in Tatvan ilçesi civarında düştüğünü bildirmişti.

Helikopterde bulunan askerlerden 11’inin hayatını kaybettiği, ikisinin ise yaralandığı açıklanmıştı.

Hayatını kaybeden askerlerden birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenilmişti.

Erbaş’ın yanı sıra Albay Şentürk Aydınyer ile Binbaşı Alptekin Köprülü de hayatını kaybeden askerler arasında bulunuyor.

Yaşamını yitiren 11 askerin otopsi işlemleri tamamlanırken, incelemelerde bulunmak üzere Bitlis’e giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan ilk açıklama geldi.

Fotoğraf: MSB/Twitter

Akar, burada yaptığı açıklamada, “Yaralılarımızın hastanedeki tedavilerine devam edilmektedir. Durumları iyi” ifadelerini kullandı.

Bakan Akar, helikopterin kaza kırıma uğramasına ilişkin ise şu açıklamalarda bulundu:

İlk bilgilere ve görgü tanıklarının ifadelerine göre kazanın ani değişim gösteren olumsuz hava şartları nedeniyle meydana geldiği değerlendirilmektedir. Kaza kırım ekibine ivedilikle gerekli talimat verilmiştir. İncelemelere bugün başlanacak.

Bu elim olayın kesin nedeni, ayrıntılı inceleme sonucunda belirlenecektir. İlk andan itibaren gerek arama kurtarma çalışmaları gerekse şehit ve yaralılarımızın tahliyesinde ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından kısa sürede tüm imkanlar seferber edilerek her türlü destek sağlanmıştır.

  MSB: Askeri helikopter kaza kırıma uğradı, 11 asker yaşamını yitirdi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MEBYA-DER operasyonu: İki kişi daha tutuklandı
Sonraki Haber
Ertan Tekin: Kurşunlar inanışlara sıkılmamalı