Ana SayfaGüncelDiyarbakır Newrozu: Onbinler kutlamalara başladı

Diyarbakır Newrozu: Onbinler kutlamalara başladı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da Newroz Parkı’nı dolduran ve ‘Renklerimizle, dilimizle bu meydandayız’ mesajı veren onbinler kutlamalara başladı.

Bu yıl “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Newroz Parkı’nda kutlanmaya başlandı.

Sabahın ilk saatlerinden itibaren Newroz alanının yolunu tutan onbinler, Newroz Parkı’nı şimdiden hınca hınç doldurdu.

Ulusal kıyafetleriyle zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde Newroz alanına gelmeye devam edenler polis kontrol noktalarından geçerek alana giriş yapmayı sürdürüyor.

Gittikçe kalabalıklaşan kitle sloganlarıyla “Tecridin ve baskıların sonlandırılması” talebiyle cezaevlerinde 115’inci gününde devam eden açlık grevi eylemlerini sahipleniyor.

Newroz Parkı’nın dolduranların çoğu da kapatılma tehdidi altında olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) flamaları taşıyor.

Newroz Tertip Komitesi Başkanı İrfan Söner, yaptığı açılış konuşmasında halkların Newroz Bayramı’nı kutladı:

Dehak, Kawa’nın direnişi karşısında yenildi ve Newroz ateşini yaktı. 2633 yıldır halklar Newroz Bayramı’nı kutluyor. Newroz pîroz be. Newroz, direniştir, serhildandır, eşitliktir, adalet ve demokrasidir. Newroz’u Mem û Zîn’in aşkıyla kutluyoruz. Renklerimizle, dilimizle bu meydandayız.

Öte yandan Diyarbakır Newrozu’na katılan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın da aralarında bulunduğu heyet, 2017 Newrozu’nda polis tarafından öldürülen Kemal Kurkut için vurulduğu yerde anma gerçekleştirdi.

  Tekirdağ'dan Iğdır'a Newroz coşkusu: Mücadeleyi büyütelim
  Yenikapı’dan yanıt verdiler: Teslim olmayacağız
  Buldan: 6 milyon siyasete hazır, AKP ve küçük ortağına dert olsun
  Sancar: Bu operasyon HDP’nin çok ötesine yönelen hedeflerle yürütülüyor

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Berlin'den Ankara'ya İstanbul Sözleşmesi tepkisi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.