Ana SayfaGüncelErdoğan ‘normalleşme süreci’yle ilgili kararları açıkladı

Erdoğan ‘normalleşme süreci’yle ilgili kararları açıkladı

HABER MERKEZİ – Kabine toplantısının ardından ‘normalleşme süreci’ne dair kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde pazar günleri devam edecek” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

“Bugün itibariyle yeni normalleşme sürecini başlatıyoruz” diyen Erdoğan, “Salgın artış eğilimine girdiği yerlerde kısıtlamalar yeniden sıkılaşabilecek” dedi ve şu bilgileri verdi:

  • Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha devam edecek.
  • Türkiye’nin tamamında süren 21.00 ile sabah 05.00 arası sokağa çıkma kısıtlaması sürecek.
  • Restoranlar, kafeler, çok yüksek riskli iller dışında, sabah 07.00 ile 19.00 arasında yüzde 50 kapasite ile faaliyetlerini sürdürebilecek.
  • 65 yaş üstü ve 20 yaş altı yurttaşlar için düşük ve orta riskli illerde düzenleme kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma süresi artırılacak.
  • Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.
  • Yüksek ve çok yüksek riskli illerde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.
  • Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve bir saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

Devam edecek…


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sarkozy’ye yolsuzluktan üç yıl hapis cezası
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.