Ana SayfaGüncelMüjdat Gezen ve Metin Akpınar’a beraat

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a beraat

HABER MERKEZİ – Sanatçılar Müjdat Gezen ve Metin Akpınar, haklarında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla açılan davada beraat etti.

Tiyatro ve sinema sanatçıları Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın katıldıkları bir televizyon programında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla yargılandıkları davanın karar duruşması Kartal’daki İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Gezen ve Akpınar’a, “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandıkları davada beraat kararı çıktı.

Geçen hafta görülen ikinci duruşmada esas hakkında mütalaasını açıklayan savcı, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar için 1 yıl 2’şer aydan 4 yıl 8’er aya kadar hapis cezaları verilmesini talep etmişti.

İki sanatçı 21 Aralık 2018’de gazeteci Uğur Dündar’ın Halk TV’de sunduğu ‘Halkın Arenası’ isimli programda sarf ettikleri sözlerden dolayı yargılanıyordu.

Suçlamada Gezen’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik “Haddini bil” şeklindeki sözlerinin “Cumhurbaşkanına alalenen hakaret” içerdiği belirtiliyordu.

İddianameye göre Müjdat Gezen’in programda, “Ya herkesi azarlıyor, herkese parmak sallıyor. Herkese haddini bil diyor. Bak Recep Tayyip Erdoğan sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil…” dediği ifade ediliyordu.




Önceki Haber
AKP'ye uygulanmayan yasak kadınlara getirildi
Sonraki Haber
Çanakkale'de maden ocağında göçük: Bir işçi enkaz altında