Ana SayfaGüncelKayyum Safitürk Davası: Sekiz kişi hakkında beraat kararı

Kayyum Safitürk Davası: Sekiz kişi hakkında beraat kararı

HABER MERKEZİ – Derik Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Muhammet Fatih Safitürk’ün bombalı saldırı sonrası hayatını kaybetmesine ilişkin yeniden yapılan yargılamada sekiz kişi hakkında yerel mahkeme tarafından verilen beraat kararı onaylandı.

Mardin’in Derik ilçesinde belediyeye kayyum olarak atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk 10 Kasım 2016’da kaymakamlık binasına düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanmış, 11 Kasım’da hayatını kaybetmişti.

Safitürk’ün ölümüne ilişkin yapılan davada 15 sanık hakkında karar verilmiş ancak Antep Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi bu kararı bozmuştu.

Sekiz sanık hakkında yeniden yargılama kararı veren Antep Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi’nde dosyanın 6’ncı duruşması yapıldı.

Sanıklardan Şahin Yücesoy ile öldürülen Safitürk’ün bazı aile üyeleri ve müdafileri salonda hazır bulunurken, yargılanan bir kısım sanık ile avukatları Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Duruşma, dosyaya eklenen kimi evrakların okunmasıyla başladı. Safitürk ailesinin avukatı, önceki duruşma dile getirdikleri işkence iddiasının araştırılmasını da içeren kimi taleplerin yer aldığı bir dilekçe sundu.

Dilekçede, dönemin Emniyet Amiri Mustafa Hakan Kutluay, Kaymakamlık koruma polisi Mehmet Kahraman ve Mardin Valisi Mustafa Yaman hakkında işlem başlatılması istendi.

Ara mütalaasını açıklayan savcılık, söz konusu bu isimlerin dosyada sanık olarak yargılanmadıklarını, dolayısıyla bu kişiler hakkında ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının katılan tarafın inisiyatifinde olduğunu savunarak, heyetten bu yöndeki talebin reddine karar verilmesini istedi.

Ardından söz alan Safitürk ailesinin avukatı Yahya Ünaldı, dilekçede ismi geçen kişilerin dosyaya eklenmesi yönünde talepleri olmadığını, her üç isim hakkında Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Akabinde esasa ilişkin mütalaasını sunan savcı, yerel mahkemenin üzerlerine atılı suçlamalara ilişkin beraat kararı verdiği sekiz sanık hakkındaki karara uyulması yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatları, savcının mütalaasına katıldıklarını dile getirirken, sanıklar da beraatlarını talep etti.

Duruşmaya kısa bir ara veren heyet, sonrasında toplanan deliller, yapılan yargılama ve tüm dosya kapsamına göre Devran Aslan, Fikret Bagi, Mehmet Deniz, Nursel Eren, Tahsin Erdaş, Vedat Erol, Ziynet Erdaş, Zuhal Dalçin’in cezalandırılmasına yeterli delil elde edilmediği gerekçeleriyle yerel mahkemenin beraat kararının kabulüne karar verdi.




Önceki Haber
Ermenilere hakaret eden Murat Övüç'e ceza yok
Sonraki Haber
Bakan Koca vaka oranı en çok artan ve azalan iller açıkladı