Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Koca’ya: Erdoğan seni aldatıyor

Kılıçdaroğlu’ndan Koca’ya: Erdoğan seni aldatıyor

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Çin’den gelen 1 milyon doz ücretsiz Covid-19 aşısıyla ilgili sorusuna verdiği yanıt üzerinden “Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor” diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Çin’den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Keymen şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi’ne her bir dozu 12 dolardan fatura edilip edilmediği” sorusuna verdiği yanıtı değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, “Geçen hafta sormuştum, Çin’den 1 milyon doz aşı bedava alındı mı? Bedava alınan bu aşılar, dozu 12 dolardan 12 milyon dolara fatura edildi mi? Cevap veriyor: Bu kesinlikle doğru değil. Biz anlaşmamızı doğrudan Sinovac ile yaptık. Aracı olan firmanın adını açıkladım” dedi ve şöyle devam etti:

Koca’dan yanıtı şunun için istedim: Size aracı yok diyen kişiyi iyi tanıyın. Doğru bilgi vermiyor. Sana doğru bilgiyi bu kardeşin veriyor. Erdoğan sana doğru bilgi vermiyor. Aldatıyor. O anlaşmayı ben sana gönderebilirim. Sayın Bakan’ın unutmaması gereken bir şey var. Rantın olduğu yerde akbabalar vardır. 1 milyon doz aşı bedava geldi ve Devlet Malzeme Ofisi’ne 12 milyon dolara fatura edildi.

Keymen İlaç, Devlet Malzeme Ofisi’ne gerekli teminat veremiyor. Ve bunu da Çin’deki firma teyit ediyor. Sayın Bakan’ın bunlardan haberi var mı? Devlet Malzeme Ofisi kime bağlı? Hazine ve Maliye Bakanı’na. Cevap vermesi gereken kim? Hazine ve Maliye Bakanı. Kimin sırtına yüklüyorlar? 1 milyon doz aşı CHP iktidarında gelseydi, tamamını Filistin’e gönderirdim.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Müge Anlı'dan tecavüzü meşrulaştıran ifadeler
Sonraki Haber
İstanbul'da mobilya imalathanesinde yangın