Ana SayfaGüncelLondra Üniversitesi’nden Elçi iddianamesine itiraz: PKK’liler ateş açmadı

Londra Üniversitesi’nden Elçi iddianamesine itiraz: PKK’liler ateş açmadı

HABER MERKEZİ – Tahir Elçi cinayetiyle ilgili hazırladıkları raporda failin polisler olduğuna işaret eden Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü, iddianamede fail olarak gösterilen PKK’lilerin Elçi’ye ateş etmediğini savundu.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetine ilişkin açılan davanın 3 Mart’ta görülecek ikinci duruşması öncesi önemli bir gelişme yaşandı.

Diyarbakır Barosu yönetiminin olay yerinde basın tarafından çekilen görüntüleri incelettiği Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Bölümü Forensic Architecture, uzun bir çalışmanın ardından hazırladığı raporda Elçi’nin öldürüldüğü esnada ateş açan polislerin atış yönü ve sayısı ile yere düştüğü ana dair yapılan incelemeler sonucunda fail olarak tespit ettiği üç polisten birini ‘kesin fail’ olarak işaret etmişti.

Hazırlanan bu raporun Baro tarafından sunulduğu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dört yıl süren soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede ise tutuksuz yargılanan polisler M.S., F.T. ile S.T. ile birlikte PKK’li Uğur Yakışır ‘firari sanık’ olarak yer almıştı.

İddianamede, polislere “bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istendi.

Başsavcılık, Elçi’yi “olası kastla öldürmek” ile suçladığı PKK’li Uğur Yakışır’a yine “İki polisi öldürmek”, “ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak”, polis S.T.’yi “öldürmeye teşebbüs” ve “izinsiz silah bulundurmak” suçlarından toplam 3 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 45 yıl hapsi istedi.

Duruşma öncesi paylaşım

Forensic Architecture, hazırlanan bu iddianame ile PKK’li Yakışır’ın cinayet faili olarak gösterildiği davanın 3 Mart’ta görülecek ikinci duruşması öncesinde sosyal medya hesabından Türkçe paylaşımda bulundu.

Tahir Elçi cinayetine ilişkin hazırlanan raporun kısa bir videosunun da eklendiği paylaşımda şöyle denildi:

Tahir Elçi davasının ikinci duruşması 3 Mart’ta görülecek. Fakat iddianamede bir sorun var. Saptadığımız polis memurlarının yanı sıra PKK üyelerinden biri de Elçi’nin katil sanığı olarak gösteriliyor. Oysa bulgularımız PKK üyelerinin Elçi’ye ateş etmediğini açıkça göstermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Türkiye ile İran arasında ‘Gare’ restleşmesi
Sonraki Haber
Der Spiegel'den Halkbank dosyası: Türkiye ekonomisi kriz yıllarına dönebilir