Ana SayfaEğitimÖğrenciler direnişte: Kayyumlar gidecek biz kalacağız

Öğrenciler direnişte: Kayyumlar gidecek biz kalacağız

HABER MERKEZİ – Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Bulu’nun istifası, tutuklu ve gözaltındaki arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle Kadıköy’de bir araya geldi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne kurum dışından rektör olarak atanmasının ardından eylemler sürüyor.

Öğrenciler, Bulu’nun istifası, tutuklu ve gözaltında bulunan arkadaşlarının serbest bırakılması talepleriyle Kadıköy’de bir araya geldi.

Kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan açıklamaya yüzlerce Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yanı sıra farklı üniversitelerden öğrenciler ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu katıldı.

“Boğaziçi susmayacak. Gözaltılar serbest bırakılsın”, “Kayyımlara karşı bundan sonrası hepimizde” pankartlarını ve “Kayyımlar gidecek biz kalacağız”, “Tutuklu öğrenciler serbest bırakılsın” dövizleri açan öğrenciler, “Direne direne kazanacağız”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarını attı.

Eylemde ilk olarak, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde dün gözaltına alınarak gece geç saatlerde serbest bırakılan öğrenciler söz aldı.

Maruz bırakıldıkları işkenceleri anlatan öğrenciler, mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kayyumları Kürt halkına yönelik politikalardan tanıdıklarını ifade eden öğrenciler, HDP’ye yönelik kapatma davasına tepki göstererek, saldırılara karşı ortak direnişin önemine dikkat çekti.

‘Özgürlük bize verilmeyecek, biz alacağız’

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Hazal Bozkurt, kayyumlara karşı direnişlerine saldırıların devam ettiğine işaret ederek, saldırılara karşı mücadeleyi her geçen gün büyüttüklerini kaydetti.

Biz biliyoruz ki; kendi meşruiyet krizini örtmek isteyen muktedirler, demokratik taleplerimizi gerçekleştirmek şöyle dursun, iktidarda bir gün daha kalabilmek uğruna eylemlerimize bütün baskı ve zor aygıtlarıyla saldırmaya devam edecek. Ama özgürlüğü onlar bize vermeyecek, biz alacağız.

‘Tacizsiz, tecavüzsüz sokaklar istiyoruz’

Keyfi bir şekilde gözaltına alınmadıkları, tacize ve tecavüze uğramadıkları sokaklar istediklerini dile getiren Bozkurt, hiçbir baskı ve zor aygıtının direnişlerini kırmaya yetmeyeceğine dikkat çekti.

Kayyum rektörü tanımadıklarını, özgür ve demokratik üniversite istediklerini vurgulayan Bozkurt, “Direnişimizi keyfi disiplin soruşturmaları, gözaltılar ve tutuklamalarla durdurabileceğinizi sandınız, biz her geçen gün daha kararlı bir şekilde taleplerimizi haykırdık, haykırıyoruz” dedi.

Talepler

Bozkurt, daha sonra taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

  • Boğaziçi Direnişi sırasında gözaltına alınan, tutuklanan bütün arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın
  • LGBTİ+lara ve diğer hedef gösterilen bütün gruplara yönelik itibarsızlaştırma kampanyaları sona ersin!- BULGBTİ+ kulübü yeniden açılsın
  •  Başta Melih Bulu olmak üzere tüm kayyumlar istifa etsin!
  • Üniversitelerde üniversitenin bütün bileşenlerinin katıldığı demokratik rektörlük seçimleri yapılsın!
  • Okulumuzun içerisinde ve dışarısında süren polis ablukasına derhal son verilsin



Önceki Haber
Kürt siyasetçi Kadri Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı
Sonraki Haber
DSÖ yoksul ülkeler için aşı bağışı çağrısı yaptı