Ana SayfaGüncelSaadet Partisi’nde çatlak: Asiltürk, Karamollaoğlu’na karşı hareket başlattı

Saadet Partisi’nde çatlak: Asiltürk, Karamollaoğlu’na karşı hareket başlattı

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Millet İttifakı’yla hareket edilmesi nedeniyle Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’na karşı hareket başlattı.

Bu yılın Ocak ve Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Millet İttifakı’yla hareket edilmesi nedeniyle Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’na karşı atağa geçti.

Asiltürk’ün dün akşam ayetlerden alıntılar yaptığı 53 tweet paylaştı. Parti yönetimini eleştiren Asiltürk, ilk kongrede de karşı liste çıkaracağını açıkladı.

SP’nin muhalefet bloğuna destek vermesini eleştiren Asiltürk, “Güçlü bir Saadet Partisi teşkilâtı oluşturmak ve yukarıda durumlarını anlattığım gençleri Millî Görüş’e kazandırmak için, benim gözetimimde, geniş istişarelerle bir liste hazırlanacak ve kongre başkanlığına sunulacak” açıklaması yaptı.

Bunun üzerine parti sözcüsü Birol Aydın, tüzük gereği partinin nasıl kongre kararı alacağının belli olduğunu belirterek “Ülkemizin ve insanımızın karşı karşıya kaldığı problemlere sebep olan yanlış politikalara, tutum ve davranışlara da hangi saiklerle itiraz ettiğimiz ise milletimizin malumudur” açıklaması yaptı.

BBC Türkçe’nin Saadet Partili kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Asiltürk’ün hazırlığından parti yönetiminin de Twitter’daki paylaşımlarını görene kadar haberi olmadı.

Karamollaoğlu yönetimi AKP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı’na mesafeli dururken, Asiltürk’ün bu ittifaktan yana tutum aldığı kulislere yansımıştı.

 




Önceki Haber
Havadaki Yeşil Raporları Yerele İndirmek
Sonraki Haber
Soma Davası’nda karar çıktı, aileler salonu terk etti