Ana SayfaCezaevleriAçlık grevleri 135. gününde: Direniş meşalesini yükseltiyoruz inancımız tam

Açlık grevleri 135. gününde: Direniş meşalesini yükseltiyoruz inancımız tam

HABER MERKEZİ – “Tecridin ve baskıların sonlandırılması” talebiyle cezaevlerinde başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 135. gününde devam ediyor. Halka destek çağrısında bulunan tutuklular, “Mazlumlardan, Kemallerden, Hayrilerden devraldığımız direniş meşalesini yükselterek, barışa ve özgürlüğe bir adım daha yaklaşacağımıza olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

Cezaevlerindeki siyasi tutukluların, “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde süreklileşen tecridin sonlandırılması” talebiyle, kendilerine yönelik salgın sürecinde artan hak ihlallerini de protesto amacıyla başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi sürüyor.

Gruplar halinde beşer gün boyunca sürdürülen eylem 135’inci gününde.

Eylemin başladığı 27 Kasım 2020’den bu yana 100’den fazla cezaevine yayılan açlık grevinde binlerce tutuklunun yer aldığı belirtiliyor.

Cezaevlerindeki eyleme destek amacıyla Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Mahmur ile Yunanistan’daki Lavrio mülteci kamplarında kalanlar da açlık grevinde.

Sürdürdükleri açlık grevi eylemine ilişkin aileleri aracılığıyla mesaj gönderen Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki tutuklular, taleplerinden vazgeçmeyeceklerini yinelediler.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre açlık grevi eylemini 5’er günlük sürelerle dönüşümlü olarak sürdürdüklerini belirten tutuklular, yarın 28’inci grubun devralacağı eylemi Serhat Boğaakçe ile Rojavalı Hüseyin Ali’nin sürdüreceğini aktardı.

Halka ‘ses çıkarın’ çağrısı yapan mahpuslar, “Biz tutsaklar üzerimize düşeni yaparak, direnişimizi daha da büyüteceğiz. Bir an olsun bu talebimizden geri adım atmayacağız. Mazlumlardan, Kemallerden, Hayrilerden devraldığımız direniş meşalesini yükselterek, barışa ve özgürlüğe bir adım daha yaklaşacağımıza olan inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
Şenyaşar ailesi ‘adalet’ mesaisinde
Sonraki Haber
Berrin Dalyanoğlu Keskin cinayeti: Fail dahil üç gözaltı