Ana SayfaDünyaBelçika’da 7 aydır uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sona erdi

Belçika’da 7 aydır uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları sona erdi

HABER MERKEZİ – Belçika’da salgın tedbirleri kapsamında 7 aydır uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları bugün sona erdi.

Avrupa’da nüfusa oranla en fazla Covid-19 kaynaklı can kaybının yaşandığı ülkelerden biri olan Belçika’da, aylardır katı bir şekilde uygulanan salgın önlemleri, bugün itibariyle gevşetildi.

Ülkede, 19 Ekim’de yürürlüğe giren ve her gün saat 22:00 ile 05:00 arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı uygulaması sona erdi.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre hükümetin aldığı aşamalı gevşeme kararı kapsamında, yaklaşık 7 aydır sadece paket servisi yapan kafe ve restoranlar, Cumartesi sabahından itibaren açık hava bölümlerinde müşterilerine hizmet vermeye başladı.

Alınan önlemler şöyle:

  • Yeni tedbirlere göre aynı aileden en fazla dört kişinin birlikte oturmasına izin verilen masalar arasında en az 1,5 metre mesafe olacak.
  • Müşteriler, sadece tuvaleti kullanmak ve hesap ödemek koşuluyla kapalı bölümlere girebilecek.
  • Müşteri ve çalışanların maske takması zorunlu olacak. Kafe ve restoranların açık hava bölümleri sabah 08:00’den akşam 22:00’ye kadar açık kalacak.
  • Salgın tedbirleri kapsamında akşam 20:00’den sonra uygulanan alkollü içecek satışı yasağı da esnetildi. İçki büfeleri ve marketler akşam saat 22:00’ye kadar içki satışı yapabilecek.
  • Bugünden itibaren açık havadaki kültürel etkinliklerde en fazla 50 kişiye kadar izleyiciye izin verilecek.
  • Dini ibadetler de en fazla 50 kişinin katılımı ve sosyal mesafe kuralına uyulması koşuluyla toplu halde yapılabilecek.
  • Eğlence parklarının ve eskici pazarlarının da yeniden açılmasına izin verildi.
  • Yaklaşık 7 aydan bu yana devam eden sokağa çıkma yasağının Cumartesi sabah 05:00’de sona ermesi ve kafelerin açık hava bölümlerinin saat 08:00’den itibaren açılması üzerine, çok sayıda Belçikalı kendilerini sokaklara attı.



Önceki Haber
Evli olduğu Semra’yı öldüren Ahmet Çetin yakalandı
Sonraki Haber
Afganistan'da patlama: 25 kişi hayatını kaybetti