Ana SayfaDünyaDSÖ: İmkanlar adil kullanılırsa pandemiyi birkaç ay içinde kontrol altına alabiliriz

DSÖ: İmkanlar adil kullanılırsa pandemiyi birkaç ay içinde kontrol altına alabiliriz

HABER MERKEZİ – DSÖ Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, imkanların etkili ve adil bir şekilde kullanılması durumunda, küresel salgının birkaç ay içinde kontrol altına alınmasının mümkün olduğu mesajı verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Sekreteri Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünyanın Covid-19 pandemisini birkaç ay içinde kontrol altına alabilecek imkanlara sahip olduğunu söyledi.

Günlük basın toplantısında konuşan Ghebreyesus, “Eğer imkanlarımızı etkili ve adil bir şekilde kullanırsak, küresel çapta bu salgını birkaç ay içinde kontrol altına almamız mümkün” ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte Ghebreyesus, Covid-19’a neden olan Corona virüsünün daha bulaşıcı varyantlarından dolayı 25-59 yaş aralığındaki grupta artan vaka sayılarının alarm verdiğini söyledi.

Euronews’te yer alan habere göre DSÖ Genel Sekreteri, “1 milyon can kaybı 9 ayda kaydedildi, 4 ay sonrasında 2 milyona çıktı, 3 ayda ise can kaybı 3 milyon oldu” diyerek ölümlerdeki artış hızına da dikkat çekti.

Ghebreyesus, geçen haftaki bir açıklamasında pandeminin sonlanması için “çok uzun bir yol” olduğu uyarısında bulunmuş, ancak tünelin sonunda ışığın göründüğünü de belirtmişti.

DSÖ Genel Sekreteri Ghebreyesus, “İyimser olmak için birçok nedenimiz var. Yılın ilk iki ayında vaka ve ölü sayılarındaki düşüş, bu virüs ve varyantlarının durdurulabileceğini gösteriyor” demişti.

Öte yandan, DSÖ Acil Durum Komitesi’nin gündeminde ise uluslararası boyutta tartışılan aşı pasaportu vardı.

Komite, uluslararası seyahatlerde aşı pasaportu gösterilmesinin zorunlu olmamasını önerdi.

Raporda, “Aşı pasaportunu zorunlu kılmanın var olan eşitsizliği derinleştireceğini ve seyahat özgürlüğünde de adaletsizliğe yol açacağını anlamak gerekiyor” denildi.




Önceki Haber
Ruanda raporu: Fransa soykırımda ağır sorumluluk taşıyor
Sonraki Haber
Mehmet Yıldız boşanma aşamasında olduğu Akgül'ü öldürdü