Ana SayfaDünyaFransa, Türkiye’den gelenlere ‘karantina zorunluluğu getirdi’

Fransa, Türkiye’den gelenlere ‘karantina zorunluluğu getirdi’

HABER MERKEZİ – Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla Türkiye dahil yedi ülkeden Fransa’ya geleceklerin 10 gün karantinaya girmesinin zorunlu hale getirildiği belirtiliyor.

Fransa hükümetinden bir kaynak, AFP’ye yaptığı açıklamada, Türkiye dahil yedi ülkeden Fransa’ya gelecek kişilerin 10 gün boyunca karantinaya alınacağını söyledi.

Uygulamanın Covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla alındığı ve Cumartesi gece yarısı yürürlüğe gireceği belirtildi.

AFP’nin haberine göre, Türkiye’nin yanı sıra Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan Fransa’ya gelecekler de 10 gün karantinaya girecek.

Bu yedi ülkeden Fransa’ya gidecekler, ülkeye giriş yaptıklarında karantinayı nerede geçireceklerine dair bir belgeyi ibraz etmekle yükümlü olacak. Buna karşın, karantina süresince her gün iki saat dışarı çıkabilecekler.

Karantina kurallarına ihlal edenlere ise para cezası verilmesi planlanıyor.

Covid-19 salgınında vaka ve ölüm sayılarının yüksek seyrettiği Hindistan’dan Fransa’ya uçuşlar yasaklanmıştı. Fransa, yine vaka sayılarının yüksek olduğu Brezilya’dan da tüm uçuşları durdurmuştu.

Fransa’ya Arjantin, Şili ve Güney Afrika’dan gidenler de halihazırda 10 gün karantinaya giriyor.




Önceki Haber
FEMEN'den İstanbul Sözleşmesi eylemi
Sonraki Haber
Bakanlık verileri: Son 24 saatte 20 binden fazla vaka, 278 can kaybı