Ana SayfaGüncelEski Rudaw çalışanından çarpıcı iddia: Anadolu Ajansı’na bilgi mi sızdırılıyor?

Eski Rudaw çalışanından çarpıcı iddia: Anadolu Ajansı’na bilgi mi sızdırılıyor?

HABER MERKEZİ – Barzani ailesine ait Rudaw’dan istifa eden gazeteci Bedel Boseli, niçin istifa ettiğiyle ilgili önemli bir iddiayı ortaya attı. Boseli, haber adı altında Peşmergenin cephe bilgilerinin Anadolu Ajansı’nın mailine gönderildiğini açıkladı.

Irak Kürdistan Bölgesi’nde yayın yapan ve Barzani ailesi tarafından finanse edilen Rudaw televizyonu ve haber sitesi ile ilgili önemli bir iddia ortaya atıldı.

Bir süre Rudaw’da çalışan gazeteci Bedel Boseli, niçin istifa ettiği ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Dün Twitter hesabından Erbil yönetimindeki yolsuzluk ve ağır hak ihlallerini yazdığı için Barzani ailesinin partisi KDP sempatizanları tarafından hedef alınan Boseli, paylaşımında şöyle dedi:

Erbil’e sığındığımda Rudaw’da işe başladım. Baktım müdür İhvancı ve fanatik Erdoğancı. Bölüm sorumlusu eski PKK’li şahıs ise Türkiye’ye dönebilmek için Türkiye konsolosluğu ile aşırı ilişkili. Haber adına toplanan Peşmergenin cephedeki bilgileri Anadolu Ajansı’nın e-mailine gönderiliyor.

Bir rapor yazarak yönetime verip, ‘Siz bu bu sebeple ihanet ediyorsunuz’ diyerek istifa ettim. ‘Sözleşme imzaladın gidersen 20 bin dolar tazminat vereceksin’ dediler. İstifa ettim ve raporun bir kopyasını Sayın Neçirvan Barzani’ye, bir kopyasını da KDP yönetimine ulaştırdım.




Önceki Haber
Kılıçdaroğlu dahil 10 vekil hakkında fezleke
Sonraki Haber
Son 24 saatte 63 bine yakın vaka, 279 can kaybı