Ana SayfaÇalışma YaşamıGözaltına alınan Migros işçileri: Korkun yine geleceğiz

Gözaltına alınan Migros işçileri: Korkun yine geleceğiz

HABER MERKEZİ – İşten çıkarılan Migros işçilerinin eylemine bir kez daha müdahale eden polis, 32 işçiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçilerden biri, “Çaldığınız her şeyi alacağız, korkun yine geleceğiz” dedi.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros deposu çalışanları salgına karşı alınmayan önlemler ve uzun çalışma koşulları nedeniyle, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’na (DGD-SEN) üye olmuştu.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle önce ücretsiz izne çıkarılan, daha sonra ise “Kod 29” gerekçe gösterilerek, işten atılan işçilerin direnişi tüm baskılara rağmen sürüyor.

Migros depo işçileri, işe iadelerini talep etmek için işveren Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan evinin önünde bir araya gelerek açıklama yapmak istedi.

“Kod 29 ahlaksızlıktır kaldırılsın” pankartı açan Migros depo işçileri yaptıkları konuşmada, Tuncay Özilhan’ın sendikayı muhatap almadığını, direnişlerini sürdüreceklerini vurguladılar.

Konuşma yapıldığı sırada işçilerin etrafını saran çevik kuvvet polisleri, işçilere müdahale etti.

Bu sırada Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı, İnşaat-İş yöneticileri, Sinbo ve SML Etiket’te direnen işçiler, PTT-Sen üye ve yöneticileri, Dev Turizm-İş, 4. Vardiya, Migros depo işçilerinin de aralarında olduğu 32 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltı sırasında işçilerden biri, Tuncay Özilhan’a seslenerek “Çaldığınız her şeyi alacağız, korkun yine geleceğiz” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
DGB üyesi Ulaş Uslu Boğaziçi eylemleri gerekçesiyle gözaltına alındı
Sonraki Haber
Sınır dışı edilmek istenen İranlı mültecilerden hak örgütlerine çağrı