Ana SayfaGüncel‘Tam kapanma olmazsa ölümler, hastaneye yatış oranları artacak’

‘Tam kapanma olmazsa ölümler, hastaneye yatış oranları artacak’

HABER MERKEZİ – Prof. Dr. Alper Şener, son dönemde Türkiye’de artan Corona virüsü vaka sayılarının ‘tam kapanma’ olmaması durumunda ciddi bir azalış yaşanmayacağını belirterek, “ölümler, hastaneye yatış oranları artacak” uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de dün 52 bin 676 yeni Corona virüsü vakası tespit edildi, virüsün neden olduğu Covid-19 hastalığı sonucu 248 kişi daha hayatını kaybetti.

Türkiye’de can kaybı 33 bin 702’ye, vaka sayısı ise 3 milyon 798 bin 333’e yükseldi.

Günlük Corona virüsü vakalarının 60 bine dayanmasının ardından yeni önlemlerin gelip gelmeyeceği gündemin bir numaralı konusu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Covid-19 salgınında son dönemde Türkiye’de artan vaka sayılarını değerlendirdi.

Prof. Dr. Şener’e göre, “Tam kapanma olmazsa bu vakalardaki minik oynamalar yaşanabilir.”

“Bir gün 50 binlerde, bir gün 54 binlerde ya da daha yüksek sıçramalar, 60 binler gibi rakamlara ulaşılacaktır” diyen Şener, “Bu süreç içinde ölümler, hastaneye yatış oranları artacak” uyarısında bulunuyor.

Prof. Dr. Şener, “Hastaneye yatış oranlarının artması tek başına olumsuz faktör gibi algılanmasın. Hastalığı geçirenlerde artık akciğer, böbrek, karaciğer hasarı, şeker hastalıkları gibi tablolar görmeye başladık. Bu tip kronik hastaların sağlık sistemine ciddi anlamda yük oluşturacağını düşünüyorum” diye vurguluyor.

Ne kadar erken önlem alınır ve uyulursa bunun o derece kurtarıcı olacağını belirten Prof. Dr. Alper Şener, sözlerini şöyle sürdürüyor:

Bu süre zarfında mevcut aşıların hızlıca yapılması, aşı gruplarının genişletilmesi gerekecek. Bakanlık zaten buna yönelik önlemleri yapıyor. Bunu kazasız belasız atlatmak, hepimizin elinde. Bakanlığın belirlediği önlemlere uyum göstermeliyiz. Aşıyı sahada yaygınlaştırmak lazım. Korkmadan, çekinmeden kişi mevcut olan aşıyı ve uygulamasını takip etmeli. Sağlık profesyonellerinin ekranlarda söylediği maske, mesafe, el hijyeni gibi önlemeleri tam uyum, kapalı alanda kalabalıklaşmamak gerekiyor.




Önceki Haber
Urfa'da şüpheli kadın ölümü
Sonraki Haber
Tek yapılan cezaevi: Üç ayda altı ihaleye 556 milyon lira