Ana SayfaÇalışma YaşamıMigros direnişinin 91’inci günü: İşçilere yine gözaltı

Migros direnişinin 91’inci günü: İşçilere yine gözaltı

HABER MERKEZİ – Direnişlerinin 91’inci gününde işverenin evinin önüne açıklama yapmak isteyen Migros depo işçileri bir kez daha gözaltına alındı.

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros deposu çalışanları salgına karşı alınmayan önlemler ve uzun çalışma koşulları nedeniyle, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’na (DGD-SEN) üye olmuştu.

Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle önce ücretsiz izne çıkarılan, daha sonra ise Kod-29 gerekçe gösterilerek, işten atılan işçilerin direnişi 91’inci gününde.

Migros depo işçileri, işe iadelerini talep etmek için işveren Tuncay Özilhan’ın İstanbul Beykoz’da bulunan evinin önünde bir araya gelerek açıklama yapmak istedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Musa Piroğlu’nun da destek verdiği açıklamaya müdahale eden polis, onlarca işçiyi gözaltına aldı.

DGD-SEN Örgütlenme Sekreteri Neslihan Acar’ın da polis şiddeti sonucu fenalaştığı öğrenildi.

İşçilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Piroğlu ise polis ablukasını göstererek, “Bu abluka sadece hakkını arayan işçileri engellemek için kuruluyor” dedi.

Devletin bir kez daha patronları koruduğuna şahit olduklarını belirten Piroğlu, “Bir kere daha açığa çıktı ki bu ülkede işçinin hakkı yok. İşçinin hakkını arama hakkı da yok. Migros işçisini işinden atan Tuncay Özilhan’dır. Migros işçisini işten atan bu ülkede demokrasiden söz eden TÜSİAD’ın patronlarıdır” dedi ve ekledi:

Bu polisler kadınlar öldürülürken, işçiler ölürken yok. Ne zaman hakkımızı arasak karşımıza çıkıyorlar. İşçiler yan yana geldiğinde bu kalkanlar dağılacak. Tuncay Özilhan bunun hesabını verecek. Bu yasağı koyanlar hesabını verecek. İşçiler elinde sonunda hakkını alacak.




Önceki Haber
Rosa Kadın Derneği: Öfkemiz daha güçlü adımlar atmaya götürecek
Sonraki Haber
ÖHD: Cezaevi doktoru darp ve çıplak aramaya rapor vermedi