Ana SayfaGüncelIrkçılığa kılıf bulan kaymakamlık paylaşımını kaldırdı

Irkçılığa kılıf bulan kaymakamlık paylaşımını kaldırdı

HABER MERKEZİ – Irkçı paylaşım yaptığı için büyük tepki çeken Büşra Tarım isimli öğretmenle ilgili açıklama yapan Nusaybin Kaymakamlığı, paylaşımın Tarım’a ait olmadığını öne sürmüştü. Ancak Kaymakamlık bu sabah açıklamasını geri çekti.

Mardin’in Nusaybin ilçesi Girmeli Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde matematik öğretmenliği yapan Büşra Tarım’ın yaptığı ırkçı paylaşım büyük tepki çekmiş, bunun üzerine gece saatlerinde Nusaybin Kaymakamlığı açıklama yapmıştı.

Kaymakamlık açıklamasında paylaşımın öğretmenin bilgisi dışında olduğunu öne sürerek, şöyle demişti: “İlçemizde görev yapan bir öğretmenimizin sosyal medya hesabından, bilgisi dışında kendisine ait olmayan ifadeler kullanılmıştır. Öğretmenimizin durumu fark etmesi üzerine, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğüne suç duyurusunda bulunmuş olup, adli tahkikata ilişkin süreç başlatılmıştır.”

Kaymakamlığın resmi Twitter hesabından yapılan ve öğretmenin ırkçı paylaşımını savunur nitelikteki açıklama bu sabah silindi.

Açıklamanın silinmesine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, Kaymakamlık sayfasında sadece açıklamanın ikinci tweet olarak atılan “++ adli tahkikata ilişkin süreç başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” cümleleri kaldı.

Büşra Tarım’ın sosyal medya hesabından “Artık tayinim çıkabilir mii Allahım. İnsanların Kürtçe konuşmasına tahammülüm kalmadı da” diye yazmıştı.

Tarım, tepkiler üzerine hesabını korumaya almış, daha sonra ise silmişti.




Önceki Haber
Van'da İstanbul Sözleşmesi'nin feshine karşı yürüyüş
Sonraki Haber
Kobani davasına bakan mahkemeye ikinci heyet atandı