Ana SayfaGüncelPeker kadın gazetecinin şüpheli ölümünde Ağar’ı işaret etti

Peker kadın gazetecinin şüpheli ölümünde Ağar’ı işaret etti

HABER MERKEZİ – Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, paylaştığı yeni bir videoda, Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan Kazakistanlı Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümünde eski bakan Mehmet Ağar’ı işaret etti.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, YouTube kanalından paylaştığı yeni bir videoda, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve oğlu AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar hakkında bazı iddialar ortaya attı.

Peker, 46 dakikalık bu videoda Elazığ’da yerel televizyon kanalında sunuculuk yapan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2’nci sınıf öğrencisi Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümüne ilişkin de Mehmet Ağar ve oğlu AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’ı işaret etti.

“Bu anlattıklarımın tek bir tanesi dahi yalan çıkarsa bu parmağımı keseceğim. Size söz veriyorum” diyen Peker, şu ifadeleri kullandı:

Tolga Ağar’ın bir kız arkadaşı var Kırgız ya da Kazak uyruklu. Kızcağız jandarmaya gidiyor, Tolga Ağar bana tecavüz etti diye. Kız şikayet ediyor. Daha sonra kızı helikopterle aldırıyorlar. Kız ertesi gün ölü bulunuyor. Ne kadar enteresan ve ne kadar acı değil mi? Kendi kızımız için dünyaları yakarız dedik ama orada bir garip öldü ve herkes biliyor. Kimse ağzını açmıyor.

Hakkında “organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak” suçlamasıyla soruşturma yürütülen ve bir süredir yurtdışında olduğu bilinen Sedat Peker, ilk videoda hakkında iddialarda bulunduğu derin devletin önemli isimlerinden Mehmet Ağar ve Korkut Eken’i işaret ederek, “İlerleyen videolarda 1996’da Kıbrıs’ta faili meçhul bir şekilde öldürülen Kutlu Adalı’yı konuşacağız. Beni aşağıladınız, beni küçültemezsiniz” dedi.

Yeldana Kaharman’ın şüpheli ölümü

Elazığ’da yaşayan 21 yaşındaki Kazakistanlı Yeldana Kaharman, 2019’un Mart ayında evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş olarak bulunmuştu.

Kaharman’ın ölümünden bir gün önce Tolga Ağar ile röportaj yapmak için evine gittiği ortaya çıkmıştı.

Vücudunda darp ya da kesik izi bulunmayan 21 yaşındaki Kaharman’ın ‘intihar’ ettiği iddia edilmiş, ölümün Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar ile ilişkisi olduğu iddiaları ortaya atılmıştı.

İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği konuyla ilgili haberlere erişim engeli getirmişti.

Peker’e yönelik operasyon

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 9 Nisan’da kent genelinde faaliyet gösteren ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli yağma”, “gasp”, “rüşvet”, “yaralama”, “tehdit” ile “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlatmıştı.

Sedat Peker, bu operasyonların ardından YouTube kanalından paylaştığı ilk videoda kendisinin hedef alınmasını eleştirerek tehdit içerikli mesajlar vermişti.

Özellikle eşi ve iki çocuğunun yaşadığı eve yapılan polis operasyonunu eleştiren Peker, kendisine yönelik operasyondan eski bakan ve eski emniyet genel müdürü Mehmet Ağar ile Pelikancıları sorumlu tutmuş ve “Şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronu Mehmet Ağar ve Pelikancılardır” ifadelerini kullanmıştı.

Operasyonla kendisine mesaj verilmek istendiğini savunan ve tehditlerde bulunan Peker, “Kızlarımın bir damla gözyaşı için dünyayı yakarım dedim. Vallahi de yakacağım billahi de yakacağım. Beni çocuklarım üzerinden sindirip korkutmak istediniz. Ama dünyadaki en hatalı şeyi yaptınız! Allah’a yemin olsun, bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz” demişti.


Karınca, DW Türkçe, Independent Türkçe



Önceki Haber
Üç Fidan 49 yıl önce bugün idam edildi
Sonraki Haber
Çavuşoğlu'nun Avrupa'ya vaadi: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız