Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu’nun Avrupa’ya vaadi: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız

Çavuşoğlu’nun Avrupa’ya vaadi: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız

HABER MERKEZİ – Almanya’da mevkidaşı Maas ile görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’de aşı kampanyasında ‘öncelik’ tartışması yaşandığı dönemde, Avrupa’ya turizm konusunda “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” mesajı verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’nın başkenti Berlin’de Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiye’de aşılama sürecine hız verildiğini belirterek, “Aşılama konusunda özellikle turizm bölgelerin ağırlık verdiğimiz gibi, tüm turizm çalışanları, otellerde restoranlarda çalışanlar, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri de dahil turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi.

Çavuşoğlu, aşılama sürecine hız verdiklerini ve bu süreçte halkın yüzde 26’sından fazlasının aşılandığını söylese de, Türkiye’de iki doz Covid-19 aşısı uygulananların sayısı bugün itibariyle 10 milyonu geçti.

Sağlık Bakanlığı’nın internet sitesinden yer alan verilere göre, Türkiye’de 14 Ocak’tan bugüne kadar iki doz aşı olanların sayısı 10 milyon 56 bin 373.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) bugüne kadar iki doz aşı yapılan kişi sayısının 10 milyonu geçmesinin “başarı sayılamayağına” dikkat çekiyor.

Bu sayının 84 milyonluk ülke nüfusunun sadece yüzde 10’una denk geldiğini belirten TTB, toplumsal bağışıklık için nüfusun yüzde 70’inin aşılanması gerektiğini vurguluyor ve Sağlık Bakanlığı’na “Aşılamayı hızlandırın” çağrısı yapıyor.

TTB son olarak da sosyal medya hesaplarından şu çağrıda bulundu:




Önceki Haber
Peker kadın gazetecinin şüpheli ölümünde Ağar'ı işaret etti
Sonraki Haber
Erkek şiddeti: Etrafa ateş açan Serdar Dündar 13 yaşındaki çocuğu öldürdü