Ana SayfaDünyaKatar Maliye Bakanı gözaltına alındı

Katar Maliye Bakanı gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Katar Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi gözaltına alındı. Zimmetine para geçirmek ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Katar’da 2013’ten bu yana görevde olan Maliye Bakanı Ali Şerif el-İmadi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan İmadi’nin zimmetine para geçirme, görevi kötüye kullanma ve kamu sektörüyle bağlantılı suçlardan sorgulanmak üzere gözaltına alındığı öğrenildi.

İmadi, 300 milyar dolar tutarındaki varlık fonunu yöneten Katar Yatırım Kurumu’nun yönetim kurulu üyesi ve Katar Ulusal Bankası’nın icra kurulu başkanıydı.

Gözaltına alınan İmadi, aynı zamanda Qatar Airways’in Yönetim Kurulu Başkanı olarak da görev yapıyordu.

BBC Türkçe’nin haberine göre Ali Şerif el-İmadi, uluslararası finans dergisi The Banker tarafından “bölgedeki en iyi bakan” seçilmişti.

Covid-19 pandemisinin etkisiyle geçen yıl yüzde 3,7 daralan Katar ekonomisinin bu yıl ise aşılama, Corona virüsü önlemlerinin aşamalı olarak kaldırılması ve artan petrol fiyatları sayesinde yüzde 2,2 büyümesi bekleniyor.

Gelecek yıl Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, son birkaç yılda turnuvanın alt yapasına büyük yatırımlar yapmış, Maliye Bakanlığı bu nedenle gelecek yıl büyük yatırımlara bütçeden daha az pay ayrılacağını açıklamıştı.




Önceki Haber
AYM polis tarafından darp edilen eylemciyi haklı buldu
Sonraki Haber
İki ilde şüpheli kadın ölümleri