Ana SayfaGüncelŞenyaşar ailesinin ‘adalet’ nöbeti 45’inci günde

Şenyaşar ailesinin ‘adalet’ nöbeti 45’inci günde

HABER MERKEZİ – Adliye binası önündeki nöbet eylemleri 45’inci gününe giren Şenyaşar ailesi, hastanede maruz kaldıkları saldırıya dair ‘gizlilik’ kararının kalkması yönündeki taleplerinin reddedilmesine tepki göstererek, “Adalet sağlanana kadar direneceğiz” dedi.

AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının 2018 yılındaki saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde “Adalet” talebiyle başlattığı nöbet eylemi, 45’inci gününde devam ediyor.

Şenyaşar ailesi sabahın erken saatinde adliye binası içerisinde oturarak nöbet eylemlerini başlattı.

Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan aile, kendilerine yönelik Suruç Devlet Hastanesi’ndeki ikinci saldırıyla ilgili açılan soruşturmada alınan “gizlilik” kararının kaldırılması için yapılan ikinci itirazın da reddedilmesine tepki gösterdi.

Ailenin sosyal medya hesabından Emine Şenyaşar’ın karar sonrası adliye bahçesinde ağıt yakmasına dair görüntüleri şu mesajla paylaşıldı:

Üç yıl önce Suruç Devlet Hastanesi’nde üç insanımız katledildi. Dosyadan gizlilik kararının kalkmasını talep ettik. ÜSTÜNLERİN HUKUKU uygulanarak talebimizi heyet reddetti. Sırada Anayasa Mahkemesi var. ÂDALET sağlanana kadar direneceğiz. Buradan gitmeyeceğiz.

Ne olmuştu?

14 Haziran 2018’de Urfa’nın Suruç ilçesinde, AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ‘seçim gezisi’ esnafa saldırıya dönüşmüştü.

Yıldız’ın yakınları ile korumalarının işyeri ve akabinde hastanedeki saldırıları neticesinde esnaf Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Adil ve Celal Şenyaşar hayatını kaybetmişti. AKP’li vekilin ağabeyi Mehmet Şah Yıldız da olayda yaşamını yitirmişti.

Yaşanan olayın ardından hakkında yakalama kararı bulunan şüpheli Enver Yıldız, saldırıdan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Olayda babası ve kardeşlerini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar da hala cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Ayrıca Şenyaşar ailesi bu cezasızlıktan kaynaklı Suruç’taki ev ve dükkanlarını boşaltmak zorunda kalmıştı.

Olaydan 18 ay sonra ise sadece işyerinde yaşananlara ilişkin dava açılmıştı.

Şenyaşar ailesine dönük saldırının yaşandığı hastane boyutuna yer verilmeyen iddianamede, tutuklu Fadıl Şenyaşar ve yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın da aralarında olduğu 13 kişiye, “öldürme, öldürmeye teşebbüs, yaralama, mala zarar verme, ateşli silah bulundurma” gibi suçlamalar yöneltilmişti.

İddianame, Urfa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, dava ‘güvenlik gerekçesi’ ile Malatya’ya nakledilmişti.

Yargılamaya 15 Nisan 2020’de başlanırken, 20 Kasım’da yapılan dördüncü duruşmada mütalaasını mahkemeye sunan savcı, tutuklu Fadıl Şenyaşar’a bir kez “kasten öldürme”, sekiz kez “kasten öldürmeye teşebbüs” iddialarıyla 150 yıla kadar hapis cezası istemişti. Enver Yıldız için ise “ağır tahrik ile öldürme” suçundan 12 yıla kadar hapis cezası, diğer sanıkları için ise “basit yaralama”dan ceza istenmişti.

Davanın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan 2 Nisan 2021 tarihli karar duruşmasında, babası ve iki kardeşi öldürülen Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti. Davanın diğer tutuklu sanığı Enver Yıldız hakkında ise müebbet hapis cezası verilmiş, ancak mahkeme, suçun “ağır tahrik altında işlediği” iddiasıyla verilen cezayı 18 yıl hapse indirmişti.




Önceki Haber
Tüketici güveninde büyük düşüş
Sonraki Haber
Armutlu Cemevi Başkanı Zeynep Yıldırım yaşamını yitirdi