Ana SayfaGüncelYüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar bütçe

Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar bütçe

HABER MERKEZİ – Amazon Studios’un, Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için 465 milyon dolar harcadığı bildirildi. Dizi, bu bütçeyle Game Of Thrones’i geride bırakarak en pahalı yapım oldu.

Amazon Studios, çekimleri Yeni Zelanda’da yapılan Yüzüklerin Efendisi dizisinin ilk sezonu için yaklaşık 465 milyon doları harcadığı ve bu bütçeyle dizinin, en pahalı yapımlardan biri olacağı belirtildi.

Yeni Zelanda Ekonomik Kalkınma ve Turizm Bakanı Stuart Nash, Morning Post’a yaptığı açıklamada, “Bu olağanüstü; gerçekten de bu, şimdiye kadar yapılmış en büyük televizyon dizisi olacak” ifadelerini kullandı.

Yeni tip Corona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle geçen yılın başlarında ara verilen çekimler, eylül ayında kaldığı yerden devam etmişti. Dizinin yakın bir gelecekte seyirciyle buluşması bekleniyor.

Game of Thrones’un sezonu 100 milyon dolardı

Bugüne kadarki en pahalı yapımlar arasında gösterilen HBO’nun Game of Thrones dizisinin çekimleri, sezon başına yaklaşık 100 milyon dolara mal olmuştu.

Dizinin bölüm başına maliyeti birinci sezon için yaklaşık 6 milyon dolardan başlarken, sekizinci sezonda bu maliyet yaklaşık 15 milyon dolara yükselmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Libya'ya ateşkesi denetleme mekanizması gönderilecek
Sonraki Haber
Açlık grevleri 142. gününde: Eylemdeki tutuklulara disiplin cezaları veriliyor