Ana SayfaGenelCemgil, Özdoğan ve Manga için anma

Cemgil, Özdoğan ve Manga için anma

HABER MERKEZİ – Birleşik Mücadele Güçleri ve Birleşik Gençlik Meclisleri, Nurhak’ta katledilişlerinin 50’nci yılında Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga’yı andı.

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ve Birleşik Gençlik Meclisleri (BGM), Nurhak’ta katledilişlerinin 50’nci yılında Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga’yı, Karacaahmet Mezarlığı’nda bulunan Sinan Cemgil’in mezarı başında andı.

Saygı duruşuyla başlayan anmada BGM adına yapılan konuşmada, “Bundan tam 50 yıl önce Sinan Cemgil, Alparslan Özdoğan ve Kadir Manga Nurhak’ta devrim ataşeni yaktılar. Onların yaktığı devrim ateşini birleşik mücadelemizde kuşanarak yolumuza devam ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BMG adına yapılan konuşmada ise “Sinan Cemgil ‘bir ateş yakacağız belki o ateş hiç sönmeyecek’ demişti. 50 yıl sonra da bu ateşin hala sönmediğini, aksine büyüdüğünü, bugün bizlerin ellerinde oluğunu bir kez daha söylemek gerekiyor. Bizler Birleşik Mücadele Güçleri olarak onların bıraktığı ateşi daha da büyütecek ve devrime ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz” denildi.

Konuşmaların arından anma Nurhak Türküsü eşliğinde sona erdi.




Önceki Haber
Ölümünün 10'uncu yılında Metin Lokumcu anıldı
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.