Ana SayfaGüncelÇiçek: Peker’in dediklerinin binde biri bile doğruysa felaket

Çiçek: Peker’in dediklerinin binde biri bile doğruysa felaket

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı YİK üyesi Cemil Çiçek, Sedat Peker’in açıklamalarına ilişkin yaptığı açıklamada “Dediklerinin binde biri bile doğruysa bu bir felaket” diyerek, savcıların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Serhat Albayrak, Mehmet Ağar ve oğlu AKP Milletvekili Tolga Ağar’a ilişkin iddialarıyla ilgili iktidar yetkililerinden henüz bir açıklama gelmedi.

AKP’nin kurucularından olan ve aynı zamanda Adalet Bakanlığı ve Meclis Başkanlığı görevlerinde bulunmuş olan Cemil Çiçek, konuya ilişkin konuşan ilk isim oldu.

Deutsche Welle Türkçe’den Değer Akal’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Çiçek, Türkiye’nin bu görüntüleri hak etmediğini söyledi.

Devlete duyulan güvenin önemli olduğunu ifade eden Çiçek, “Devlete güven sarsılırsa birçok şeyi yerli yerine oturtamazsınız. Devlete güven yoksa ne doğru dürüst kalkınma ne doğru dürüst demokrasi olur ne de başka türlü kökleşmiş sorunlar çözüme kavuşturulur” dedi.

Peker’in söylediklerinin binde birinin bile doğru olması halinde bunun felaket olduğunu söyleyen Çiçek, sözlerine şöyle devam etti:

“Binde birken önünü alamazsanız, bu yüzde bir, sonra onda bir olur sonra bir bakarsınız ki bütün vücudu kaplamış. Türkiye bu konuda yeteri kadar geçmişte tecrübe sahibi oldu. Gerekli ders çıkartılarak gereğinin yapılması lazım. Videoları seyreden, gazetede okuyan ilgili savcı ya da savcıların harekete geçip gereğini yapmaları lazım.”

Peker, sıralı bir şekilde paylaştığı görüntülerde Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar tarafından işlendiğini iddia ettiği suçların ‘devlet içerisinde gizlendiğini’ anlatmıştı.




Önceki Haber
HDP'den Gazze açıklaması: Çözüm yolu müzakeredir
Sonraki Haber
Uzmanlar araştırdı: Pandemiyi zamanında engellemek mümkünmüş