Ana SayfaGüncelDavutoğlu: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular

Davutoğlu: Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular

HABER MERKEZİ – Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisiyle ilgili iddialarına yanıt verdi.

FOX televizyonunda gazeteci İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Soylu’nun iddialarını yalanlayarak, “Süleyman Soylu biliyor ki söylediği her şey külliyen yalandır” dedi.

Süleyman Soylu, Pazartesi akşamı Habertürk’te katıldığı programda AKP’nin tek başına iktidar olma şansını yitirdiği 7 Haziran 2015 seçimleri sonrasında koalisyon görüşmeleri yapılırken dönemin başbakanı ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’yla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Soylu, Davutoğlu’nun CHP ile koalisyon hükümeti görüşmeleri yapmak istediğini belirterek, “şiddetli tartışmalar neticesinde dengesini yitirdiğini” ve “Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum” dediğini öne sürmüştü.

Davutoğlu ise bugünkü yayında, Soylu’nun o dönemde kendisinin görevden alınması için bir kumpas kurduğunu itiraf etmiş olduğunu söyledi.

Küçükkaya’nın “Belki Cumhurbaşkanı’nın haberi yoktu” demesi üzerine Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı’nın bilgisi dışında olamaz” diye konuştu.

Davutoğlu, “Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, Cumhurbaşkanı’nın koordinasyonuyla bana kumpas kurdular” dedi.




Önceki Haber
Soylu ve Yıldırım'a sahip çıktı, muhalefeti hedef aldı
Sonraki Haber
Demirtaş: Boynumuz vurulur ama düşmez