Ana SayfaGüncelFahrettin Koca: 1 Haziran’dan sonra 50 yaş üzeri aşılanacak

Fahrettin Koca: 1 Haziran’dan sonra 50 yaş üzeri aşılanacak

HABER MERKEZİ – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 yaş üstü yurttaşların Corona virüs aşılarının 1 Haziran itibariyle yapılacağını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünkü Bilim Kurulu toplantısının ardından aşılama süreci ve Corona virüs pandemisine ilişkin bilgiler verdi.

Aşılamada yeni aşamaya geçildiğini duyuran Koca, 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üstü yurttaşların aşılanacağını duyurdu.

Koca, haziranda teslim edilecek 30 milyon doz BioNTech aşısının ilk kısmının da Türkiye’ye ulaştığına, 5 milyon doz BioNTech aşısının da önümüzdeki hafta ulaşacağına değindi.

Salgının en can yakıcı olduğu günlerde ülkemiz tüm aşı adaylarını titizlikle inceleyerek Faz 3 çalışmalarının ülkemizde de yürütülmesi için gayret göstermiştir. Çalışması ülkemizde tamamlanan aşı adaylarından biri olan inaktif aşıyı ülkemize getirmek üzere 100 milyon doz aşı için anlaşmayı yapmıştık.

Yaklaşık 30 milyon doz aşıyı da teslim alıp uyguladık. Aşı tedarikinin en sıkıntılı olduğu günlerde dünyanın en hızlı aşı kampanyalarından birini yürüttük. Aşı tedarikinde son iki ayda bir yavaşlama olsa da bunun Haziran ayı ile birlikte hızlanacağını belirtmiştik. Aşı üretmeyen ülkeler içinde en çok aşıyı en kısa sürede temin eden bir program yürüttük.

Çok yakında önemli bir miktar daha aşı ülkemize ulaşmış olacak. Buradan Çin makamlarına gösterdikleri destek ve anlayış için teşekkür ediyorum. Tüm girişimlere rağmen aramızdaki anlaşma ve iyi ilişkilerin devamı için karşılıklı büyük gayretler gösterdik. Aşıların etkinlikleri ve yan etkileri daha iyi anlaşıldıkça aşı çeşitliliğini ve yeni teknolojilerle üretilmiş aşıları da ülkemizde kullanıma almaya devam ediyoruz.




Önceki Haber
TÖP 'mafya' düzenini protesto etti: Artık nefes alamıyoruz
Sonraki Haber
Corona virüsten 166 kişi daha öldü