Ana SayfaDünyaİsrail-Filistin çatışması: UCM savaş suçlarının işlenebileceğinden endişeli

İsrail-Filistin çatışması: UCM savaş suçlarının işlenebileceğinden endişeli

HABER MERKEZİ – İsrail ile Filistin arasında başlayan son yılların en şiddetli çatışması devam ederken Uluslararası Ceza Mahkemesi, bölgede işlenebilecek savaş suçlarının yakından takip edildiğini duyurdu.

İsrail güçleri ile Filistinliler arasında Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa çevresinde 7 Mayıs’ta başlayan gerginlik, son günlerde İsrail’in hava saldırıları ve Hamas kontrolündeki Gazze’den atılan roketlerle çatışmaya dönüşmüş durumda.

İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği hava saldırıları sonucu aralarında 14 çocuğun da bulunduğu en az 56 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistinli silahlı gruplar da Gazze’den İsrail’e çok sayıda roket attı. Gazze’den atılan roketler nedeniyle altı İsraillinin hayatını kaybettiği bildirdi.

UCM savaş suçu işlenmesinden endişeli

Bölgede son yılların en şiddetli karşılıklı saldırılarında yüzlerce de yaralının olduğu belirtilirken , Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden (UCM) savaş suçu uyarısı geldi.

UCM Başsavcısı Fatou Bensouda, Doğu Kudüs ve Gazze’de yaşanan şiddetin artması nedeniyle savaş suçlarının işlenme olasılığından endişe duyduğunu duyurdu.

UCM Twitter hesabından bugün yapılan paylaşımda Başsavcı Bensouda, “Doğu Kudüs de dahil olmak üzere Batı Şeria, Gazze ve çevresinde yaşanan şiddetin artışını ve Mahkemenin yargı yetkisine giren suçların işlenmesi ihtimalini büyük bir endişe ile takip ediyorum” ifadelerini kullandı.

Euronews’teki habere göre UCM Başsavcısı şiddetin durdurulması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Konuya ilişkin devam eden soruşturmanın her iki taraftan da işlenen suçları ve delilleri kapsayacağını belirten Bensouda, Savcılık Ofisi’nin sahadaki gelişmeleri takip ederek Mahkemenin soruşturmasına dahil edilebilecek olguları incelediğini kaydetti.

 




Önceki Haber
Bakanlık verileri: 232 can kaybı, 13 bin 29 vaka
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.