Ana SayfaDünyaİsrail-Filistin çatışması şiddetleniyor: Can kayıpları 50’nin üzerinde, BM’den uyarı var

İsrail-Filistin çatışması şiddetleniyor: Can kayıpları 50’nin üzerinde, BM’den uyarı var

HABER MERKEZİ – İsrail’in yoğun bombardımanı altında olan Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısı 56’ya çıktı. Filistinli yetkililer, ölenler arasında 14 çocuk bulunduğunu duyurdu. Altı İsrailli de Gazze’den atılan roketler sonucunda yaşamını yitirdi. Çatışmaların şiddeti artarken, Birleşmiş Milletler İsrail ve Filistin’in ‘topyekün bir savaşa’ doğru ilerlediği uyarısında bulundu.

İsrail güçleri ile Filistinliler arasında Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa çevresinde 7 Mayıs’ta başlayan gerginlik, son günlerde İsrail’in hava saldırıları ve Hamas kontrolündeki Gazze’den atılan roketlerle çatışmaya dönüşmüş durumda.

İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği hava saldırıları sonucu aralarında 14 çocuğun da bulunduğu en az 56 Filistinli hayatını kaybetti.

Filistinli silahlı gruplar da karşılık olarak Gazze’den İsrail’e çok sayıda roket attı.

Gazze’den atılan roketler nedeniyle altı İsraillinin hayatını kaybettiği bildirdi.

Bölgede son yılların en şiddetli karşılıklı saldırılarında yüzlerce de yaralı var.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz “bu sadece bir başlangıç” açıklamasında bulunurken, Hamas lideri İsmail Haniyeh ise “İsrail gerilimi tırmandırmak istiyorsa hazırız” dedi.

BM’den uyarı

2014 yılından bu yana en ağır çatışmalar karşısında uluslararası düzeyde endişeler artıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland, İsrail ve Filistin’in “topyekün bir savaşa doğru sürüklendiği” uyarısında bulundu:

Ateşi derhal kesin. Tam ölçekli bir savaşa doğru sürükleniyoruz. Her taraftan liderler tansiyonu düşürmek için sorumluluk almalı. Gazze’de savaşın faturası korkunç ve sıradan insanlar tarafından ödeniyor. BM taraflarla sükuneti sağlamak için çalışıyor. Şiddeti şimdi durdurun.

Bu arada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bugün olağanüstü bir toplantı gerçekleşecek.

İsrail’in Lod kentinde OHAL ilan edildi

Öte yandan, İsrail’in Lod kentinde yaşayan Filistinlilerin protestoları nedeniyle kentte olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi.

Başkent Tel Aviv’e 15 kilometre mesafedeki kentin belediye başkanı, araçların yakıldığı olayları ‘iç savaşa’ benzetirken, gece boyunca 10’dan fazla kişi yaralandı.




Önceki Haber
Erdoğan'dan 'kontrollü normalleşme' açıklaması
Sonraki Haber
Kolombiya’da öğrenci lideri Lucas Villa öldürüldü