Ana SayfaGüncelKobane Davası’nın duruşması gazetecilere engelle başladı

Kobane Davası’nın duruşması gazetecilere engelle başladı

HABER MERKEZİ – Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 28’i tutuklu, 108 HDP’li siyasetçinin duruşması başladı. Kobane Davası adı verilen duruşmaya, gazeteciler “turkuaz basın kartları” olmadığı gerekçesiyle salona alınmadı.

Kobane Davası’nın görülecek ikinci duruşması öncesi salonda polis yoğunluğu dikkati çekerken, izleyiciler, aileler ve müştekiler için ayrı salon hazırlandı. Duruşmayı takip etmek isteyen gazeteciler ise turkuaz kartı olmadığı gerekçesiyle salona alınmadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu, 108 siyasetçisinin yargılandığı Kobane Davası’nın 2’nci duruşması başladı.

Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görülecek duruşma öncesi kampüs içi ve dışında yoğun güvenlik önlemi alındı. Duruşmanın başlama saatine yakın avukatlar, milletvekilleri ve izleyiciler, “bomba araması var” gerekçesiyle uzun süre kampüs girişinde bekletildi. Yapılan tartışmaların ardından salona alımlar başladı.

Duruşma salonunda polis yoğunluğu dikkat çekerken izleyiciler, aileler ve müştekiler için ayrı salon hazırlandı.

Gazetecilerin izlemesi engellendi

Duruşmayı takip etmek isteyen gazeteciler, “turkuaz basın kartları” olmadığı gerekçesiyle salona alınmadı. Ayrıca duruşma salonuna bilgisayar ve telefonların alınmasına da izin verilmedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü ile HDP milletvekilleri ve parti yöneticilerinin katıldığı duruşmayı, Avrupa Birliği Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delagasyonu’ndan uzmanlar da izliyor.

200 avukat da duruşma öncesi salon önünde hazır bulundu.




Önceki Haber
Hindistan'da kasırga: 21 ölü, 96 kayıp
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.