Ana SayfaDünyaBM: 42 bin Filistinli evini terk etmek zorunda kaldı

BM: 42 bin Filistinli evini terk etmek zorunda kaldı

HABER MERKEZİ – İsrail ordusu ile Filistinli gruplar arasındaki çatışmalar devam ederken BM, 42 bin kadar Filistinlinin saldırılardan dolayı evini terk etmek zorunda kaldığını açıkladı.

İsrail ile Hamas arasında devam eden çatışmalar nedeniyle siviller can vermeye ve evlerini terk etmeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) göre, 42 bin kadar Filistinli evini terk etmek zorunda kaldı.

Evlerini terk edenlerin UNRWA’nın Gazze Şeridi’nde bulunan 50 okula sığındığı belirtilirken, 2 bin 500’den fazla insanın da evsiz kaldığı açıklandı.

Bu açıklama, İsrail’in Pazartesi sabaha karşı gerçekleştirdiği ağır hava saldırılarının ardından geldi.

İsrail, Gazze Şeridi’nde yönetimi elinde bulunduran Hamas’a ait dokuz yöneticinin evini hedef aldığını açıklarken, Gazze’deki yerel medya bölgedeki ana yollardan birisinin ve güvenlikle ilgili yerleşkelerin vurulduğunu belirtti.

Hamas’ın da Pazartesi sabaha karşı İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda bir roketin İsrail’in sahil kesiminde yer alan Aşkelon kentindeki bir sinagoga isabet ettiği belirtildi. Karşılıklı saldırılarda yaralılara dair bir bilgi paylaşılmadı.

Bu saldırılar, İsrail’in Pazar sabaha karşı gerçekleştirdiği ve sekizi çocuk, ikisi doktor olmak üzere 42 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından geldi.

Bu saldırıyla birlikte karşılıklı çatışmaların başlamasından bu yana Gazze’de aralarında 58 çocuğun bulunduğu en az 197 kişinin hayatını kaybettiği, bin 200 kadar Filistinlinin de yaralandığı açıklandı. İsrail’de de Hamas’ın attığı roketler sonucunda şu ana kadar 10 kişi hayatını kaybetti.

‘Ağır bir bedel ödetmek istiyoruz’

Dün toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden (BMGK) çatışmalara ilişkin bir karar çıkmadı. ABD yöneticileri, tansiyonun düşürülmesi için çabada bulunduklarını kaydetti.

Ancak dün akşam bir açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hamas’a “ağır bir bedel ödetmek istediklerini” de söyledi.


DW



Önceki Haber
DSÖ'nün 16 yıllık araştırması ortaya koydu: Fazla çalışmak öldürüyor
Sonraki Haber
ILGA-Europe: Türkiye LGBTİ+ hak ilerlemesinde sondan ikinci