Ana SayfaDünyaHindistan’da kasırga: 21 ölü, 96 kayıp

Hindistan’da kasırga: 21 ölü, 96 kayıp

HABER MERKEZİ – Covid-19’un en çok can aldığı Hindistan’ı bu defa Tuktae kasırgası vurdu. Kasırga nedeniyle bir geminin batması sonucu en az 21 kişinin yaşamını yitirdiği ve 96 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Corona virüsü (Covid-19) nedeniyle zor günler yaşayan Hindistan’ı bu sefer Tuktae kasırgası vurdu. Kasırgaya Myanmarlılar tarafından farklı sesler çıkaran bir kertenkele anlamına gelen “Tuktae” adı veriliyor.

İklim değişikliği nedeniyle Umman Denizi’nde çıkan şiddetli fırtınaların bir yenisi olan ve hızı saatte 185 kilometreye ulaşan kasırga, yüz binlerce kişiyi elektriksiz bırakırken ağaçlar kökünden söküldü, elektrik direkleri devrildi, evler büyük hasar gördü, yollar sele teslim oldu, yüz binlerce kişi tahliye edildi.

Sputnik’te yer alan habere göre, kasırga nedeniyle Mumbai açıklarında içinde 273 kişinin olduğu bir gemi battı. 177 kişi kurtarıldı, 96 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

Covid-19 da can alıyor

Kötü hava şartları, halihazırda zorda olan Covid-19 ile mücadeleyi daha da sekteye uğrattı. Mumbai ve Gucarat’taki Covid-19 hastaları kıyıdan uzakta daha güvenli yerlere taşındı.

Hindistan Sağlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 263 bin 533 Covid-19 vakası ve virüse bağlı 4 bin 329 ölüm kaydedildi.

Böylece ülkede Covid-19’a bağlı can kaybı sayısı salgının başından bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Uluslararası Kızıl Haç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu’ndan Udaya Regmi, “Bu kasırga, aileleri zaten Covid-19 vaka ve ölümleriyle sarsılmış milyonlarca insan için korkunç bir çifte bela” dedi.




Önceki Haber
İsrail, Gazze Şeridi'nin altyapısını hedef aldı
Sonraki Haber
ABD'li heyetin ziyaretine ilişkin DSG'den açıklama geldi