Ana SayfaGüncelHDP’li tutuklu siyasetçilerden tepki: Failleri tanıyoruz

HDP’li tutuklu siyasetçilerden tepki: Failleri tanıyoruz

HABER MERKEZİ – Deniz Poyraz’ın öldürülmesine tepki gösteren Selahattin Demirtaş, “Failleri tanıyoruz” dedi. Tutuklu kadın siyasetçiler adına açıklama yapan Sebahat Tuncel de “Saldırıların nereden geldiğini biliyoruz” ifadesini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Binası’na yönelik dünkü saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a ilişkin tepkiler yükselmeye devam ediyor.

HDP’nin tutuklu siyasetçileri Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve tutuklu kadın siyasetçiler adına Sebahat Tuncel’den de saldırıya tepki geldi.

Twitter hesabından profil resmini de karartan Demirtaş, Deniz Poyraz’ın ailesi ve Kürt halkına başsağlığı diledi:

Alçakça katledilen Deniz arkadaşımıza Allah’tan rahmet, ailemize ve halkımıza baş sağlığı diliyorum. Acımız çok büyük ama direncimiz ve umudumuz da çok büyük. Failleri tanıyoruz, amaçlarını biliyoruz. O halde öfkeye yenilmeyecek ve demokratik mücadelemizden, barış arayışımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Provokasyonların önüne geçmenin yolu, demokrasi mücadelesini ve dayanışmayı büyütmektir.Tüm bu alçaklıkların hukuk önünde hesabının sorulacağı barış toplumunu ve özgür yarınları hep birlikte sağlayacağız. Hepimizin başı sağ olsun.

Figen Yüksekdağ, saldırıya ilişkin şunlara kaydetti:

İzmir il binamızda hunharca katledilen Deniz Poyraz, bütün Türkiye halklarının ve kadınların haklılığı ve masumiyetidir. Anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Ailesine, dostlarına, yoldaşlarına başsağlığı ve Allahtan rahmet diliyorum. Katilleri de azmettirenleri de tanıyoruz ve yakalarını bizlerin, bu halkın ellerinden kurtaramayacaklar. Bir haftadır ‘dava’ adı altında Kobanî Katliamının faillerini kurtarıp bizi cezalandıracağını sananlar yine aynı provokasyonları, vahşeti sergiliyorlar. Yine kaos ve katliam çetelerini ortalığa salıp siyasi ömürlerine ömür katmaya çalışanlar döktükleri kanda boğulur. Kobanî protestolarında yitirdiğimiz canlarımızın hesabını vermeden bizleri davalarla, ırkçı kışkırtma ve saldırılarla hedef haline getirenler halklarımızın vicdanında ve eyleminde hak ettikleri yeri bulacaklar.

Kobani Davası kapsamında tutuklu bulunan kadın siyasetçiler de saldırıyı lanetleyen biir mesaj paylaştı.

Tutuklu kadın siyasetçiler adına açıklama yapan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) eski Genel Başkanı Sebahat Tuncel, şunları kaydetti:

Ailesine, partimize ve dostlarına başsağlığı diliyoruz. Partimize, Kürt halkına, Kürt kadınına yönelik bu saldırıların nereden geldiğini biliyoruz. Ülkeyi karanlığa gömmek isteyen, halklar arası çatışmayı derinleştirerek kendi iktidarını ayakta tutmaya çalışan, tekçi, milliyetçi, cinsiyetçi, dinci, faşist bloğun temsilcileri ve onların söylemleri bu saldırıların zeminini hazırlamıştır. Bu saldırılara karşı durmak, halkların kardeşliğinde, barışta, demokrasi ve özgürlükte ısrar etmek anlamına gelir. Türkiye’yi uçuruma sürüklemek isteyen bu faşist zihniyete karşı başta kadınlar olmak üzere tüm demokrasi ve özgürlük güçlerini tavır almaya davet ediyoruz. Jin, jiyan, azadî!




Önceki Haber
Nijerya’da yine okul bastılar: 5'i öğretmen en az 80 kişi kaçırıldı
Sonraki Haber
HDP İzmir İl Örgütü’nü basıp Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer tutuklandı