Ana SayfaMedyaEril dile karşı Kadın Haber Ağı Projesi başlıyor

Eril dile karşı Kadın Haber Ağı Projesi başlıyor

HABER MERKEZİ – Dayanışmanın Kadın Hali Derneği, kadınların medya ve haberlerde uğradıkları hak ihlalleri ile eril dile karşı Kadın Haber Ağı Projesi eğitimlerine başlıyor.

Dayanışmanın Kadın Hali Derneği, kadınların haberlerde yeterince temsil edilmeyişine, temsil edildiklerinde de hak ihlallerine uğramalarına karşın yerel, bağımsız ve kadın dostu alternatif bir haberciliğin mümkün olabileceğini belirterek, bir çalışmaya imza attı.

Dernek, Kadın Haber Ağı Projesi ile kadınların ve LGBTİ+’ların medya ve haberlerde uğradıkları hak ihlallerinin ve kullanılan eril dilin değişimi ve dönüşümü için toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinde bölgede kadınların kendi haber ağlarına sahip olabilmelerini amaçlıyor.

Eğitimler, Diyarbakır, Batman, Urfa ve Mardin’den başvuru yapacak 20 katılımcı ile 6 ay ve 7 dersi kapsayacak şekilde gerçekleştirilecek.

Corona virüsü salgını nedeniyle eğitimler zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

Eğitim takvimleri bir hafta öncesinde katılımcılara bildirilecek. Kadın Haber Ağı Projesi haftanın 2 günü olmak üzere 6 hafta eğitim, eğitimden sonra 11 hafta boyunca 2 haftada bir haberlerin yayınlanması şeklinde gerçekleşecek.

Eğitim takvimi, belirlenen katılımcılarla 1 Ağustos Cumartesi gününe kadar paylaşılacak.


Eğitimlere katılmak isteyenler, başvuru formuna BURADAN ulaşabilirler.



Önceki Haber
Bakan duyurdu: Okullar 6 Eylül'de açılıyor
Sonraki Haber
TTB ve tabip odalarında çalışan kadınlara 8 Mart izni