Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan ‘provokasyon’ uyarısı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘provokasyon’ uyarısı

HABERİ MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu mülteciler konusunda kamuoyuna itidal çağrısı yaptı. Ankara’da ise bir kişinin öldüğü kavgada iki kişi tutuklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerde Türkiye’de Afgan ve Suriyeli mülteciler üzerinden “provokasyon” yapıldığını belirterek kamuoyuna itidal çağrısında bulundu.

Sosyal medya hesabı twitter üzerinden ”Sevgili Halkım” başlığıyla açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Dünyada en çok sığınmacıyı kabul eden ülke konumundaki Türkiye’de son haftalarda giriş yapan Afganların sayısının hızla artması kamuoyunda ve siyasette büyük tartışmalara yol açıyor.

Son olarak dün akşam Ankara’nın Altındağ ilçesindeki bir parkta, aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu iki grup arasında çıkan bir kavgada yaralanan Emirhan Yalçın’ın hayatını kaybetmesi kamuoyunda geniş yankı buldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kavgayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Y.A.A ve A.M.A’nın Nöbetçi Sulh Hakimliğince tutuklandıklarını açıkladı.

Başsavcılık ayrıca sosyal medyada konu ile ilgili yapılan ve “halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan” paylaşımlara ilişkin de ayrı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Valiliği, daha öncesinde yaptığı açıklamada “2 vatandaşımızı yaralayanların yabancı uyruklu şahıslar olduğu tespit edilmiş olup; 2 şahıs gözaltına alınmıştır” ifadelerine yer vermişti.

Eski görüntüler

Ayrıca, iki gündür sosyal medya sitelerinde dolaşıma koyulan ”İstanbul’da Afgan bayrağı göndere çekildi” adlı videodaki görüntülerin ise 2 yıl öncesine ait olduğu ortaya çıktı.




Önceki Haber
Covid-19'dan 128 kişi daha yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Mevcut en güncel haber.