Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırı protesto edildi

Kürt öğrencilere yönelik ırkçı saldırı protesto edildi

Akdeniz Üniversitesi’nde Kürt öğrencilere yönelik gerçekleştirilen saldırı İstanbul’da protesto edildi.

Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde dün, 30 kişilik ırkçı bir grup, kampüs içerisindeki bir mekanda oturan 3 Kürt öğrenciye saldırdı.

Saldırıya uğrayan öğrenciler yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Bugün İstanbul’da Halkların Demokratik Partili (HDP) üniversite öğrencileri, Akdeniz Üniversitesi’ndeki ırkçı saldırıyı Beyazıt Meydanı’nda yaptıkları açıklama ile protesto etti.

Kürtçe ve Türkçe sloganlar atan öğrenciler, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Faşist saldırılar mücadelemizi engelleyemez”, “Kürt öğrenciler faşist saldırılara boyun eğmez” yazılı dövizler taşıdı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Mazlum Büyükkaya, Kürt öğrencilere dönük İstanbul ve Ankara üniversitelerinde yapılan ırkçı saldırıları hatırlatarak, mevcut siyasi iklimin bu saldırılara zemin hazırladığını vurguladı.

Saldırıların temel sebebinin AKP-MHP “faşist” ittifakının Kürtlere dönük hayata geçirdiği politikalar olduğunu belirten Büyükkaya, “Varlıklarını yokluğumuz üzerine inşa eden AKP-MHP faşizmine ve devamcısı oldukları 100 yıllık Kürt soykırım politikalarına karşı kendimizi koruduk, korkmadık ve direndik” dedi.

Saldırıların karşısında duracaklarının vurgulayan Büyükkaya, Öğrenci Gençlik Birliği (ÖGB) ve sivil polislerin bu saldırıları organize ettiğini belirtti.

Büyükkaya, ırkçı saldırılar ile Kürt öğrencilerin üniversitelerden uzaklaştırılmasının amaçlandığını söyledi.

Saldırılara karşı boyun eğmeyeceklerini dile getiren Büyükkaya, meşru savunma temelinde karşılık vereceklerini belirtti. Büyükkaya, “Gerektiğinde kalemimizle, gerektiğinde yumruğumuzla tam da karşınızdayız” şeklinde konuştu.

 

HABER MERKEZİ