Manisa’da ‘bütçe bildirisini dağıtma’ dava konusu oldu

Manisa’da ‘bütçe bildirisini dağıtma’ dava konusu oldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bütçe görüşmelerine dair bildiri dağıtan 9 HDP’li ile gazeteci İbrahim Coşkun hakkında “2911 sayılı Kanuna muhalefet etmek” iddiasıyla dava açıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Manisa il ve Turgutlu ilçe yöneticilerinin, 6 Aralık 2021’deki bütçe görüşmelerine dair ilçedeki halk pazarında, ekonomik krizin getirdiği yoksulluğa dikkat çekilen bildiri dağıtımı soruşturma konusu oldu.

Turgutlu Cumhuriyet Savcılığı, yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak, HDP Parti Meclisi Üyesi Sait Taycı, HDP Manisa İl Eşbaşkanı Kerem Taylan, Turgutlu İlçe Eş Başkanları Hayri Bökü ve Naile Gümüştaş ile parti yöneticileri İshak Ebem, Meryem Temel, Mehmet Tayfan, Esat Sansak, Sevdin Polat ile gazeteci İbrahim Coşkun hakkında “2911 sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” iddiasıyla iddianame hazırladı.

İddianame Turgutlu 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

 ‘Bir siyasi partinin çalışmasıdır’

HDP’liler, iddianamede yer alan ifadelerinde bildiri dağıtımının yasal bir parti çalışması olduğunu ifade ederek, “Her siyasi parti gibi bizde bütçeye ilişkin görüşümüzü halkımız ile paylaşıp yaşamı kolaylaştırmaya yönelik çözüm önerilerimizi halkımıza sunduk. Burada herhangi bir suç unsuru bir olay yaşanmamıştır. Bir siyasi partinin siyasi çalışmasıdır” dedi.

Savcı ise eylemin 2911 sayılı Kanun’daki belirtilen 6 ve 10’uncu madde uyarınca mülki amirliğe bildirilmesinin zorunlu olduğunu savunarak, 10 kişinin 2911 sayılı Kanun uyarınca cezalandırılmalarını talep etti.

İlk duruşma 20 Nisan’da

HDP’liler hakkında açılan davanın ilk duruşması ise 20 Nisan’da Turgutlu 4’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde  görülecek.

 

(Kaynak:MA)