Ana SayfaGüncelKurtulmuş olası referandum tarihini açıkladı

Kurtulmuş olası referandum tarihini açıkladı

HABER MERKEZİ – Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, anayasa teklifinin Meclis’ten geçmesi durumunda, referandumun Nisan ayının başında yapılabileceğini söyledi. Kurtulmuş erken seçim tartışmaları ile ilgili ise “Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor” ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, bir televizyon kanalının canlı yayının da gündem başlıklarına dair soruları yanıtladı.

Başkanlık sistemini de içeren anayasa teklifi ve referanduma ilişkin konuşan Kurtulmuş, taslağın Meclis’ten geçmesi durumunda Nisan ayının başında referanduma gidilebileceğini söyledi.

Kurtulmuş şunları belirtti:

Muhalefetin kürsüyü işgal etmesi, milletvekilini ısırması kabul edilemez. 2. tur oylamalarında muhalefet Türkiye’yi rezil edecek görüntülerden uzak durmasını temenni ediyoruz. CHP, muhalefet yapacağım derken, bu görüntülerle kendilerine zarar veriyor.

Meclis kararını verdikten sonra en doğrusu en kısa sürede referanduma gitmektir. Muhtemelen Nisan ayının başında referanduma gidilecektir.

Kurtulmuş erken seçim tartışmalarına ilişkin ise şunları söyledi:

Meclis bu konuyu çözemezse erken seçime gidilir denildi. Şu aşamada erken seçimi telafuz etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Türkiye referanduma gidiyor.

Kurtulmuş, İstanbul Ortaköy’de bulunan ünlü gece kulübü Reina’ya IŞİD tarafından düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından başlatılan soruşturmaya ilişkin de konuştu.

Kurtulmuş saldırının içinde bir istihbarat örgütünün de bulunduğunu söyledi.

Kurtulmuş şöyle konuştu:

Reina saldırısının son derece planlı, bir istihbarat örgütünün de içinde olduğu bir eylem olduğu ortada.




Önceki Haber
Gazeteciler 23 gündür gözaltında: 'Okatan'ın polisteki ifadesi bugün başlayacak'
Sonraki Haber
Kadın gazetecinin ifşa ettiği erkek gazeteci cinsel istismardan tutuklandı