Ana SayfaGüncelRTÜK’ten ‘Kötü Kedi Şerafettin’ cezası: Kedi asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü

RTÜK’ten ‘Kötü Kedi Şerafettin’ cezası: Kedi asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü

HABER MERKEZİ – RTÜK, ‘Kötü Kedi Şerafettin’ isimli filmi yayınlayan Kanal D’ye ceza kesti. Gerekçe olarak ise ‘Kedinin asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü oluşu’ sunuldu.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Kanal D’ye ‘Kötü Kedi Şerafettin’ isimli filmi yayınladığı için ceza verdi.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre karikatürist Bülent Üstün’ün efsane karakteri ‘Kötü Kedi Şerafettin’in uyarlandığı animasyon film hakkında RTÜK tarafından hazırlanan raporda “Film, animasyon olması nedeniyle, çocuk ve genç izleyicilerin dikkatini çekerek izlemelerine neden olacağı açıktır” denildi.

‘Kedi ve diğer hayvanlar sigara, içki düşkünü’

RTÜK raporunda, filmin ana karakteri kedinin asabi, küfürbaz, içki ve sigara düşkünü olduğu ifade edilerek şöyle denildi:

Küfürlü konuşmaların çok olduğu filmde biplemeler, kesintiler yapılmış ancak küfürler yine de anlaşılır şekilde kalmıştır. Argo konuşmaların filmin geneline hâkim olduğu tespit edilmiştir. Kedi ve diğer hayvanlar sigara içmekte ve içkiye olan düşkünlükleri maceralarının konusunu oluşturmaktadır. İçki şişelerinin üzerinde okunur şekilde ‘Adap Rakı’ yazdığı görülmüştür. İçki şişesi görüntülerinin buzlanmadığı tespit edilmiştir.

Akıllı işaretler etkisiz itirafı

Filmi yetişkinlere yönelik bir animasyon olduğundan geç saatte, ’13 yaş ve üzeri’, ‘Şiddet ve korku’, ‘Cinsellik’, ‘Olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlar’ akıllı işaretleri ile birlikte yayımlandı.

Raporda bu önlemlerin işe yaramadığı da itiraf edilerek şu ifadeler kullanıldı:

Film, yaz döneminde yayınlandığı ve küçük izleyicilerin de ekran karşısında olabilecekleri değerlendirilmiştir. Nitekim yetişkinlere yönelik hazırlanan yapımları çocuk ve genç izleyicilerin ebeveynleriyle ya da yalnız izledikleri bilinmektedir.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şule İdil Dere'nin annesi Yoğurtçu'da: O gün buraya bir bariyer konsaydı kızım yaşıyor olacaktı
Sonraki Haber
İsrail Başbakanı Netanyahu 'rüşvet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmak' ile suçlanıyor