Ana SayfaGüncel‘Militan’ tartışması: Soylu’dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

‘Militan’ tartışması: Soylu’dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısında söylediği “Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. AKP Sözcüsü Çelik ise “Valilere, yargı mensuplarına ‘militan’ diyenler faşisttir” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyurdu.

Kılıçdaroğlu, bugün Meclis’teki grup toplantısında Tekirdağ’da AKP İl Başkanı Mestan Özcan’ın öğrencilerin evlerini dolaşarak karne dağıttığını ve karneleri vermesi gerekenin İl Milli Eğitim Müdürü olduğunu hatırlatıp, “Al sana militan. Hepiniz yolsuzluğun, ahlaksızlığın militanısınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, ayrıca “İçişleri Bakanlığı yazı yazıyor bütün valiliklere ‘Hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın’ diye. Dava açmazsanız namertsiniz” ifadelerini kullandı.

Söz konusu bu açıklamaların ardından Bakan Soylu, Twitter üzerinden Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Vali ve kaymakamlarımıza ‘militan’ diyen Kemal Kılıçdaroğlu’na da ayrıca suç duyurusunda bulunacağız. Sayın Kılıçdaroğlu’nun dostlarına tavsiyem, tedaviye ikna edilmesidir.

Çelik: Valilere, yargı mensuplarına ‘militan’ diyenler faşisttir

Bu arada AKP Sözcüsü Ömer Çelik de, partisinin MYK toplantısı sonrası Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Çelik, “Valilere, yargı mensuplarına ‘militan’ diyenler faşisttir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye’deki valilerimize, kaymakamlarımıza ‘militan’ diyerek büyük skandallara imza atmaya devam etti. Vali ve kaymakamlara ‘militan’ diyenler, Türk devlet ve idare geleneğini yok sayan, barbarca bir tavır içerisinde, tamamen bir yıkım siyaseti peşindeler.

Çok net söylemek isterim bu tekrarlanmasaydı, bu cümleleri kurmaya gerek kalmayacaktı. Bu yanlıştan dönülseydi, hadi dönülmedi diyelim tekrarlanmasaydı yine susulacaktı. Fakat valilere, kaymakamlara, yargı mensuplarına ‘militan’ diyenlerin kendisi faşistin ta kendisidir.

‘Militan tartışması’

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu için Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektör protestolarını desteklediği için “militan” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, Habertürk’te katıldığı canlı yayında “Vali militan, kaymakam militan, yargıçlar militan… Alınan kararları görüyoruz” demişti.

Şimşek’in bu sözleriyle ilgili İçişleri Bakanlığı, ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ‘Türk milletini, devleti, Meclis’i, hükümeti ve yargı organlarını alenen aşağılamak” suçlamalarından suç duyurusunda bulunmuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gökhan Güneş: ‘Mezar’ dedikleri bölüme hapsettiler, ajanlık teklif ettiler
Sonraki Haber
Kütahya’daki Surp Toros Kilisesi yok edildi