Ana SayfaÇalışma YaşamıEreğli’de Tat Çelik fabrikası işçileri greve çıktı

Ereğli’de Tat Çelik fabrikası işçileri greve çıktı

HABER MERKEZİ – Ereğli’de Tat Çelik isimli fabrikada çalışan işçiler, toplu sözleşmede anlaşmaya varılamaması üzerine greve çıktı.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Tat Çelik isimli fabrikada çalışan işçiler, toplu sözleşmede anlaşmaya varılamaması üzerine grev kararı aldı.

Yaklaşık 480 kişinin çalıştığı fabrikanın önünde toplanan işçilere Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve CHP ilçe yöneticileri de destek verdi.

Türk Metal Şube Başkanı Metin Ercan, sadece haklarını istediklerini belirterek şunları söyledi:

“Uyuşmazlık zaptı tutulan sözleşme görüşmelerinde 19 maddeden oluşan ücret ve ücrete bağlı maddeler üzerinde anlaşmaya varamadık. Görüşmelerde uzlaşma sağlanamadığı için aldığımız karar gereği grevdeyiz. Bu arkadaşlar asgari ücretli ağır şartlarda çalışıyor. Çok fazla bir şey istemiyoruz, hakkımızı istiyoruz. İnanıyorum ki, işveren kanadı da bu grevi kendi aralarında değerlendirecektir. Yasa gereği grev sürelerinde sendikalar üyelerine asgari ücretin üçte biri aylık ödeme yapar. Ancak, sayın genel başkanımız size 1000’er lira verilmesini istedi.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Son 4 gün: Seçime sayılı günler kala neler oluyor, adaylar ne diyor?
Sonraki Haber
BİR SERGİ | 'Çeper'