Ana SayfaCezaevleriSiyasi tutuklular açlık grevinin 50’nci gününde

Siyasi tutuklular açlık grevinin 50’nci gününde

HABER MERKEZİ – “Tecridin ve baskıların sonlandırılması” talebiyle cezaevlerinde başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemi 50’nci gününde.

Cezaevlerindeki siyasi tutukluların, “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde süreklileşen tecridin sonlandırılması” talebiyle, kendilerine yönelik salgın sürecinde artan hak ihlallerini de protesto amacıyla başlattığı süresiz-dönüşümlü açlık grevi sürüyor.

Gruplar halinde beşer gün boyunca sürdürülen eylem 50’nci gününde.

27 Kasım’dan bu yana açlık grevinin 107 cezaevine yayıldığı ve binlerce tutuklunun eylemde yer aldığı belirtiliyor.

Cezaevlerindeki eyleme destek amacıyla Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Mahmur ile Yunanistan’daki Lavrio mülteci kamplarında kalanlar da açlık grevinde.

Açlık Grevlerini İzleme Koordinasyonu, dün düzenlediği basın toplantısıyla Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumlara “hak ihlallerinin sonlandırılması ve tecridin kaldırılması için bir an önce adım atma” çağrısında bulunmuştu.

Diğer yandan başta hak savunucuları ve tutuklu yakınları olmak üzere çeşitli kesimlerden de tutukluların taleplerinin kabul edilmesi yönünde çağrılar gelmeye devam ediyor.

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevini sürdüren tutuklulardan Veysi Miran Işık’ın basası Ramazan Işık, taleplerin hukuki olduğuna vurgu yaparak, şu çağrıda bulundu:

Başta iktidar partisi olmak üzere çağrımız tüm Türkiye kamuoyunadır. Tutukluların sesine ses verin. Durup bir düşünsünler, dünyanın en zor eylemlerinden biri olan açlık grevlerine insanlar neden giriyor? Talebimiz çocuklarımızın hukuki taleplerinin yerine getirilmesidir.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP'li gence 'bir kurşunluk canın var' tehdidi
Sonraki Haber
İstanbul sokaklarındaki köpeklere odaklanan bir belgesel: 'Stray'