Ana SayfaÇalışma Yaşamı‘Haber verilmeden çıkışımız yapıldı, 6 aylık maaşımız içeride kaldı’

‘Haber verilmeden çıkışımız yapıldı, 6 aylık maaşımız içeride kaldı’

HABER MERKEZİ – Adana’da kurulu olan ve iki yıl önce kayyum atanan Şimşek Tekstil fabrikasında kapıya kilit vuruldu. Haber verilmeden çıkışlarının yapıldığını belirten tekstil işçilerinden Yılmaz, 6 aylık maaşlarının içeride kaldığını söyledi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Şimşek Tekstil fabrikasına 2 yıl önce iflas gerekçesiyle kayyum atandı.

Kayyum yönetiminde olan fabrika işçileri grup grup işten çıkararak, kapıya kilit vurdu.

MA’da yer alana habere göre işten atılan 50’ye yakın işçi, 6 aydır maaşlarını alamadıklarını belirterek İnönü Parkı’nda bir araya gelerek, ne yapacaklarını tartışıyor.

Avukatlarla görüşen işçiler, yargı süreci için ilk önce arabulucuya gidilmesi gerektiğinden adliyeye gidip arabuluculuğa başvuru yapmış durumda.

6 aylık maaşını alamadığını dile getiren işçilerden Yılmaz Yılmaz, “2 yıl önce atanan kayyumla birlikte ara sıra maaşlarımızı alamadık. Bu maaşlar toplanıp 6 aylık maaş oldu” dedi.

Yılmaz, haber verilmeden çıkışlarının yapıldığını belirterek, 6 aylık maaşlarını alamadıklarını da sözlerine ekledi:

“Bize haber verilmeden çıkışımız yapılmış. Sürekli çevreden borçlanarak evi geçindiriyorduk. Şimdi ne yapacağız. 6 aylık maaşımız içeride kaldı. Etrafa borçlandık.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yüzde 90’ı ithal: Gübre fiyatlarındaki artış tarımsal üretimi tehdit ediyor
Sonraki Haber
Dersim'de 90'larda boşaltılan köy yine boşaltılmak isteniyor: "Burayı terk edin"