Ana SayfaGüncelYargıtay Ali İsmail Kormaz davasındaki kararı onadı

Yargıtay Ali İsmail Kormaz davasındaki kararı onadı

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında “iyi hal” indirimi ile 10’ar yıl hapsi istenen iki polisin cezası Yargıtay tarafından onandı.

Eskişehir’de Gezi direnişi sırasında 2 Haziran 2013 tarihinde darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında sanık polisler Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut’a verilen 10’ar yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onaylandı.

Davada ne olmuştu?

“Güvenlik” gerekçesi öne sürülerek Eskişehir’den Kayseri’ye alınan ve 21 Ocak 2015’te karar açıklanan davada, tutuklu sanık polis Mevlüt Saldoğan’a, “Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan, suçun işleniş biçimi, meydana gelen sonucun ağırlığı göz önüne alınarak, 13 yıl hapis cezası verilmiş “iyi hal” nedeniyle altıda bir oranında indirim yapılan ceza 10 yıl 10 aya düşürüldü.

Tutuksuz yargılanan polis Yalçın Akbulut’a ise “Ölüme neden olma” suçundan 12 yıl hapis cezası verilip “iyi hal” nedeniyle yapılan indirimle ceza 10 yıl olarak açıklanmıştı.

Tutuklu sanıklar İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e ise “Kasten yaralayarak ölüme neden olma” suçundan verilen sekizer yıl hapis cezası ise altıda bir oranında uygulanan “iyi hal” indirimiyle 6 yıl sekizer aya indirilmişti.

Tutuklu sanık Ebubekir Harlar da “Kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Tutuksuz yargılanan sanık polis memurları Hüseyin Engin ve Şaban Gökpınar ise beraat etti.

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Mehmet Kalkan, 10 yıl 10 ay hapis cezası verilen sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan hakkındaki karara itiraz etmiş, Korkmaz’ın ailesi de sanıklara “Kasten adam öldürme” suçundan ceza verilmesi istemiyle yerel mahkeme kararını temyiz etmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi ise yerel mahkemenin kararını usul yönünden bozmuş, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini ise reddetmişti. Bozma kararı nedeniyle yeniden görülen davada, Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi usul eksiklerini gidererek, aynı kararda ısrar etmişti. Usul yönünden bozulması nedeniyle usul eksiklerinin giderilmesinin ardından dosya, yeniden Yargıtay 1. Ceza Dairesine gelmişti.

  Emel Korkmaz, oğlu Ali İsmail’in düşleri için koştu



Önceki Haber
'El Nusra, Karlov suikastını üstlendiğini yalanladı'
Sonraki Haber
Benzine zam geldi