Ana SayfaDünya‘El Nusra, Karlov suikastını üstlendiğini yalanladı’

‘El Nusra, Karlov suikastını üstlendiğini yalanladı’

HABER MERKEZİ – Rus Büyükelçi Karlov’a düzenlenen suikastı internette paylaşılan bir mektup ile üstlendiği belirtilen El Nusra ve bu silahlı grubun liderliğindeki Fetih Ordusu’nun, iddiaları reddettiği bildirildi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’a Pazartesi günü düzenlenen suikastı, Fetih el şam Cephesi’nin (eski adıyla El Nusra Cephesi) üstlendiği iddia edilmişti.

Sputnik’in haberine göre El Nusra’nın Karlov’a düzenlenen suikastı, internette paylaşılan bir mektup ile üstlendiği duyurulmuştu.

Bugün ise yine Sputnik’in Rusya merkezli RBK ajansından aktardığı habere göre Büyükelçi Andrey Karlov’a yönelik suikastı üstlenildiğine ilişkin iddialar El Nusra ve bu silahlı grubun liderliğinde İdlib’de kurulan Fetih Ordusu tarafından yalanlandı.

Suikastla bağlantıları bulunduğunu reddeden gruplar, internetteki açıklamanın ‘sahte’ olduğunu savundu.

  Sputnik: Karlov suikastını El Nusra üstlendi

Ne olmuştu?

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov’a, Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki bir resim sergisinin açılışında suikast düzenlenmişti.

Karlov saldırıda hayatını kaybederken, Ankara’da çevik kuvvette görevli olduğu açıklanan saldırgan polis ise operasyonda öldürülmüştü.

Saldırgan polis Mevlüt Mert Altıntaş, saldırı esnasında Halep üzerine konuşmuş ve “Halep’i unutma” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Saldırı uyarısı mı?': Dini cemaatlerden eş zamanlı 'sohbet' iptalleri
Sonraki Haber
Yargıtay Ali İsmail Kormaz davasındaki kararı onadı